top icon
Κόσμος

Η Αυστραλία βγάζει ειδική άδεια διπλωμάτων για οδηγούς supercar – Δείτε τι θα ισχύσει

Όσοι οδηγούν supercars, θα πρέπει να πέρασουν από ειδική εκπαίδευση και το δίπλωμα να φέρει πάνω τη σφραγίδα της νέας κατηγορίας.

Τα ατυχήματα με αυτοκίνητα κατηγορίας supercars αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι οδηγοί αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων εμπλέκονται όλο και συχνότερα σε τροχαία, με τα περισσότερα από αυτά είναι σοβάρα.

Προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο, η Αυστραλία θεσπίζει έναν νέο νόμο, υποχρεώνοντας τους κατόχους supercars να φέρουν ειδική άδεια οδήγησης. Ειδικότερα, οι αρχές της Νότιας Αυστραλίας επιβάλλουν για όλα τα τα «υπεραυτοκίνητα» μια νέα κατηγορία στο δίπλωμα, την «U».

supercar

Η κατηγορία αυτή αφορά οχήματα τα οποία αποδίδουν περισσότερους από 370 ίππους ανά 1.000 κιλά. Όποιος λοιπόν διαθέτει ή πρόκειται να αποκτήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, υποχρεούνται να αποκτήσει τη νέα ειδική άδεια οδήγησης «U» έως την 1 Δεκεμβρίου 2024.

Για να εξασφαλίσουν την άδεια, οι οδηγοί θα πρέπει να ολοκληρώσουν κάποια εκπαιδευτικά μαθήματα, προσαρμοσμένα σε οχήματα υψηλής ισχύος. Επιπλέον, θα απαγορεύεται στους οδηγούς να απενεργοποιούν στον δημόσιο δρόμο ορισμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως αυτά της ευστάθειας και του ελέγχου πρόσφυσης.

Την ίδια στιγμή, δεν θα επιτρέπεται η ενεργοποίηση της sport ρύθμισης μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Όποιος εντοπιστεί να το έχει πράξει θα τιμωρείται, ενώ αν προκαλέσει ατύχημα θα αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες, με βαρύτατες ποινές.

supercar

Τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης θα μπορούν να απενεργοποιούνται σε περιοχές όπου θεωρούνται ασφαλής. Το ποιες είναι αυτές, δεν είναι ξεκάθαρο όμως.

Στόχος των κυβερνώντων είναι να επιτυχθεί μια ισορροπία μεταξύ της ασφαλής και διασκεδαστικής οδήγησης. Οι αρμόδιοι φορείς αντιλαμβάνονται πως τα supercar είναι απολαυστικά αυτοκίνητα και πρέπει να τα ευχαριστιούνται οι ιδιοκτήτες, αλλά από την άλλη, δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Πηγή: motor1.com

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ