top icon
Επικαιρότητα

Ε.Ε.: Τον Ιούνιο η απόφαση για το ESC

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Günter Verheugen στη διάρκεια του forum με θέμα «Automotive and Society» αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου της ευστάθειας των οχημάτων, γνωστά ως ESC, αλλά  και στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποφασίσει την υποχρεωτική τοποθέτηση τους στο βασικό εξοπλισμό, σε όλα τα νέα αυτοκίνητα. 
 
Ανέφερε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί για την καλύτερη αξιοποίηση των συστημάτων διαχείρισης της κυκλοφορίας και των υποδομών καθώς και στην προσπάθεια των οδηγών να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση (ecodriving).
 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτησε στη συνέχεια, στη διάρκεια συνεδρίασης  τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των νέων ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως το eCall και ESC στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, που παρουσιάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως στοιχεία των «έξυπνων αυτοκινήτων».
 
Τα συστήματα ESC και eCall χαρακτηρίστηκαν σημαντικές καινοτομίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η χρήση τους χρειάζεται υποστήριξη. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπολογίζει να  λάβει τις τελικές του αποφάσεις με βάση την αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον ερχόμενο Ιούνιο.
 
Σε ειδικό περίπτερο της  εκστρατείας «ChooseESC!», που συντονίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, όλα τα μέλη του ΕΚ και της ΕΕ ενημερώθηκαν για τα οφέλη από την εφαρμογή και χρήση του ESC.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ