top icon
Αγώνες

Παγκόσμιο Κύπελλο CIK FIA

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Cik–FIA 2011 είναι ο επόμενος και τελευταίος αγώνας για τη φετινή χρονιά στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Γιώργου Καρακούλα.

Στο Sarno της Ιταλίας θα συγκεντρωθεί η αφρόκρεμα του παγκόσμιου Καρτ για τις κατηγορίες ΚF1, KF2 & KF3 από τις 15 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, καθώς εκεί θα διεξαχθούν οι αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο στις κατηγορίες ΚF2 & KF3, μαζί με τον 4ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για την KF1. 

Περισσότεροι από 250 οδηγοί, από όλο τον κόσμο θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Η εικόνα που αποκομίζει κανείς στην τελευταία αυτή πράξη των μεγάλων διοργανώσεων της CIK FIA για τη φετινή χρονιά, είναι πως όλοι οι μέχρι σήμερα αγώνες είχαν σαν απώτερο σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ομάδων, υλικών και οδηγών για την διεκδίκηση του παγκόσμιου τίτλου.
 
Από την ελληνική πλευρά, 4 συνολικά οδηγοί, ( 2 της ΚF3 και 2 της ΚF2) θα ριχτούν στην μάχη για διάκριση, με τον Γιώργο Καρακούλα να κάνει την δική του προσπάθεια στην ΚF2. Την περίοδο που μεσολάβησε από τον αγώνα WSK Euro στην La Conca τον Ιούνιο, έως και σήμερα, η ομάδα FPR racing Team (που θα υποστηρίξει τον Γιώργο στην προσπάθειά του) έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να βελτιώσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν ώστε να είναι όλα έτοιμα για την κορυφαία συνάντηση. Από την πλευρά του ο Γιώργος, φρόντισε όσο ήταν δυνατόν την φυσική του κατάσταση, καθώς η απουσία από αγωνιστικές δραστηριότητες το καλοκαίρι δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον οδηγό. Παρόλα αυτά, με το πείσμα που τον διακρίνει πιστεύει πως θα δώσει το 100%, ώστε να καταφέρει να είναι μέσα στους 34 του τελικού της Κυριακής στις 18 Σεπτεμβρίου, κάτι που πραγματικά θα είναι μεγάλη επιτυχία καθώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποια ελληνική συμμετοχή σε τελικό κατηγορίας KF σε αγώνα παγκοσμίου Κυπέλλου. 

 
Προετοιμαζόμενος για την μεγάλη αυτή συνάντηση ο Γιώργος Καρακούλας δήλωσε: «ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν από την αρχή της χρονιάς το επίκεντρο της φετινής μας προσπάθειας. Οι αγώνες που πραγματοποιήσαμε σε Ελλαδα και εξωτερικό φέτος, ήταν σαν μέρος της προετοιμασίας για την συνάντηση αυτή. Χαίρομαι που θα έχω την δυνατότητα να συναγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο καθώς αντίστοιχες εμπειρίες δεν έχουν την δυνατότητα να γευτούν πολλοί στην αγωνιστική τους πορεία. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να καταφέρω να είμαι στους 34 του τελικού της Κυριακής, παρόλο που γνωρίζω πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μακάρι να υπήρχε κάποιος μαγικός (για την Ελλάδα) τρόπος να έχω στις αποσκευές μου τους ίδιους αγώνες προετοιμασίας που έχουν ήδη οι περισσότεροι αντίπαλοί μου, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς έχουν 8 με 10 διεθνείς αγώνες μέχρι τώρα για το 2011, ενώ εμείς μόλις 2. Παρόλα αυτά πιστεύω πως μπορώ να παλέψω για την είσοδό μου στον τελικό, και θα δώσω το 100% για να το πετύχω. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον Αλέκο Πολυανίδη που με βοήθησε να είμαι όσο το δυνατόν προετοιμασμένος σε φυσική κατάσταση, την Alpha Marketing & τον κ. Γούσιο, που με βοήθησε στους φετινούς διεθνείς μου αγώνες, όπως και την Εndeavor Lines για την πολύτιμη βοήθειά της στην φετινή μου προσπάθεια».
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ