top icon
Αγώνες

MotoGP: Καταλονία – Race: Δύο στα δύο για Ducati και Andrea Dovizioso

Μετά την κυριαρχία του στο Mugello της Ιταλίας, το δίδυμο των Ducati και Andrea Dovizioso αποδεικνύεται εξίσου ικανό και αποτελεσματικό και επί ισπανικού εδάφους κερδίζοντας στην πίστα του Montmelo τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του μέσα στο 2017.

Με τις δύο εργοστασιακές Yamaha Μ1 των Vinales και Rossi να βρίσκονται εκτός… εαυτού καθ’ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού 3ημέρου «υποφέροντας» εξαιτίας του μειωμένου συντελεστή τριβής της πίστας της Καταλονίας, όλα έδειχναν πως το παιχνίδι για την επικράτηση θα παιζόταν τελικά ανάμεσα στις Repsol Honda των Pedrosa και Marquez, που χθες έκαναν το «1-4» στις Κατατακτήριες 2, αλλά και στις δύο Ducati των Lorenzo και Dovizioso, με τον Ισπανό να ξεκινά τον έβδομο κατά σειρά αγώνα της φετινής χρονιάς από τη δεύτερη θέση του grid και τον νικητή του αγώνα του Mugello από την έβδομη.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, όπως ακριβώς συνέβη και πριν επτά 24ώρα, o Lorenzo «πετάχτηκε» εμπρός κερδίζοντας για την περίσταση τόσο τις δύο Honda, όσο και τον Danilo Petrucci, ο οποίος ξεκινούσε τον αγώνα από την τελευταία θέση της πρώτης σειράς της σχάρας εκκίνησης. Ο Ιταλός, ο οποίος αμέσως μετά την εκκίνηση «ακούμπησε» τον Marc Marquez, ευτυχώς χωρίς περεταίρω… παρατράγουδα για τους δύο αναβάτες, έπεσε μετά το ανώδυνο αυτό συμβάν στην έβδομη θέση δίνοντας μάχη στους επόμενους γύρους για μια θέση στην πρώτη 5άδα. Δυστυχώς όμως ο συμπαθής αστυνομικός της Octo Pramac Racing έκανε το λάθος μόλις δύο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας εγκαταλείποντας άδοξα την προσπάθειά του. Εν τω μεταξύ, στην κορυφή ο Lorenzo «χτυπήθηκε» από το σύνδρομο… Mugello, καθώς μετά από πέντε γύρους άρχισε να χάνει σταδιακά θέσεις πέφτοντας έως και την όγδοη της προσωρινής κατάταξης. Η «απώλεια» του Ισπανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή από το γκρουπ της κορυφής άφησε τις δύο Honda να δίνουν τη δική τους μάχη εμπρός και τον αθόρυβο «DesmoDovi» πίσω τους να τηρεί στάση αναμονής σχηματίζοντας ένα γρήγορο… τρενάκι που παρακολουθούσε από απόσταση βολής ο Jonas Forger και η περσινή Yamaha M1 της Monster Tech 3. Στον έβδομο γύρο, ο pole man, Dani Pedrosa, πραγματοποίησε την επίθεσή του στον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή κερδίζοντας προσωρινά τη θέση «1» στον αγώνα, κίνηση που αμέσως μετά επανέλαβε και ο Ιταλός της Ducati που έφερε έτσι την GP17 στον πίσω τροχό της RC213V του μικρόσωμου Ισπανού.

Ο Dovizioso, ακολουθώντας εσκεμμένα στα 2/3 του αγώνα ένα συντηρητικό στιλ οδήγησης προκειμένου να διαφυλάξει τα ελαστικά της μοτοσικλέτας του, εννέα γύρους πριν το τέλος πέρασε εύκολα στα φρένα της ευθείας τον 1.047 μ. τον Pedrosa, ο οποίος άρχισε από το σημείο εκείνο και μετά να «μένει» από λάστιχα. Έκτοτε, «DesmoDovi» δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς είχε το ρυθμό, αλλά και το… λάστιχο, ώστε να πάρει την δεύτερη σερί νίκη του μέσα στη χρονιά (σ.σ.: αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη back-to-back νίκη για την Ducati μετά τις διαδοχικές καρό σημαίες που πήρε ο Stoner το 2010 σε Aragon και Motegi) αλλά και την τέταρτη στην καριέρα του, που αίφνης(;)βάζει τον 31χρονο αναβάτη της Ducati Team σε τροχιά τίτλου έχοντας μόλις 7 βαθμούς λιγότερους από τον πρωτοπόρο Vinales που σήμερα δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από το να εξασφαλίσει τους πολύτιμους βαθμούς της 10ης θέσης. Πίσω από τον Dovizioso τερμάτισε τελικά ο Marc Marquez, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το επιθετικό του στυλ αλλά και τα «προφυλαγμένα» ελαστικά της δικής του RC213V προσπερνώντας τον ομόσταβλό του επτά γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Πίσω από τον Dovizioso και τις δύο Honda κατάφερε να τερματίσει η δεύτερη Ducati του Jorge Lorenzo, ο οποίος στο τέλος του αγώνα έδειξε να ανακάμπτει. Ο Ισπανός μάλιστα έδωσε μάχη με τους Bautista και Folger, με τον Γερμανό αναβάτη της Monster Tech 3 να κερδίζει την Ducati του Ισπανού της Pull & Bear Aspar Team, όχι όμως και την Μ1 του ομόσταβλού του, Johann Zarco, που στον τελευταίο μόλις γύρο πήρε τελικά με περισσό πείσμα την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα. Πίσω από την «3άδα» των Zarco, Folger και Bautista ολοκλήρωσε ο Valentino Rossi, ο οποίος είχε έναν αδιάφορο αγώνα προσπαθώντας να «κουμαντάρει» μια Μ1 που σε τίποτα δεν θύμιζε τη μοτοσικλέτα που στα χέρια του Vinales έχει κερδίσει φέτος τέσσερις στο σύνολο νίκες.

Έτσι, μετά από επτά συνολικά αγώνες, ο Maverick Vinales εξακολουθεί να κρατά την πρωτοπορία στην κούρσα του Πρωταθλήματος Αναβατών έχοντας πλέον 111 βαθμούς. Πίσω του βρίσκεται ο αναγεννημένος μετά τις δύο φετινές του νίκες, Andrea Dovizioso, με 104 βαθμούς, ακολουθούμενος από τους Marquez και Pedrosa, που έχουν στο τσεπάκι τους 88 και 84 βαθμούς αντίστοιχα. 83 βαθμούς έχει τώρα ο Valentino Rossi, 75 o Johann Zarco και 59 o Jorge Lorenzo.

Επόμενος αγώνας σε δύο βδομάδες από σήμερα στην ολλανδική πίστα του Assen._Χ.Α.

Διαβάστε εδώ τη μάχη στις Κατατακτήριες 1 +2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ