top icon
Επικαιρότητα

Εργασίες στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών

Ένα νέο κύκλο εργασιών ξεκίνησε εχθές στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών η αρμόδια εταιρία συντήρησης, Ολυμπία Οδός Αυτοκινητόδρομος Α.Ε., με στόχο τη μείωση της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Έπειτα από έγκριση του Δημοσίου, η εταιρία ξεκίνησε να εφαρμόζει τη μέθοδο της σφαιροβολής, στα πλέον επικίνδυνα σημεία του δρόμου. Η σφαιροβολή είχε δοκιμαστεί με επιτυχία τον περασμένο Μάρτιο βελτιώνοντας την πρόσφυση του οδοστρώματος, ειδικά σε περιπτώσεις αντίξοων καιρικών συνθηκών και έντονων βροχοπτώσεων.

Η διαδικασία αυτή, η οποία χρησιμοποιείται και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, βασίζεται στο πέταγμα μικροσκοπικών χαλύβδινων σφαιρών, με πίεση προς το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται πιο αδρό. Οι εργασίες που ξεκίνησαν εχθές, θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου και θα καλύψουν 30 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμου, ενώ η μέθοδος θα επαναληφθεί και το ερχόμενο φθινόπωρο, στα εναπομείναντα σημεία – παγίδες.

Για το λόγο αυτό, η Ολυμπία Οδός ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν μικροπροβλήματα στη διέλευση των οχημάτων κατά τη διάρκεια των εργασιών, τόσο λόγω της μείωσης των ορίων ταχύτητας, όσο και λόγω της εκτροπής της κυκλοφορίας.

Οι συγκεκριμένες εργασίες αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την πρόσφυση των αυτοκινήτων στα επικίνδυνα σημεία του δρόμου, όμως, οι οδηγοί πρέπει να έχουν διαρκώς στο νου τους ότι τα εν λόγω έργα δεν αρκούν από μόνα τους για να  μετατρέψουν το δρόμο από την Κόρινθο έως την Πάτρα, σε ασφαλή οδικό άξονα. Ας μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα παραμένει ανοιχτό, χωρίς διαχωριστικό στηθαίο, με αρκετές κλειστές και επικίνδυνες στροφές, χωρίς φωτισμό σε πολλά σημεία και ασφαλώς με ελλιπέστατη σήμανση. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ