top icon
Αγώνες

GP Iταλίας: Τόσο εύκολα, Sebastian;

Με χαρακτηριστική άνεση ο Sebastian Vettel κέρδισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στη Monza και πλέον κατευθύνεται ολοταχώς προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου του.

Με χαρακτηριστική άνεση ο Sebastian Vettel κέρδισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στη Monza και πλέον κατευθύνεται ολοταχώς προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου του.
 
Η χαρά των οπαδών της Ferrari κράτησε μόλις τέσσερις γύρους, καθώς η εξαιρετική εκκίνηση του Fernando Alonso έφερε το ιταλικό μονοθέσιο στην πρώτη θέση, στο ξεκίνημα του αγώνα. Όμως, από τη στιγμή που η Redbull του Vettel πέρασε μπροστά, η υπόθεση της διεκδίκησης της νίκης τέλειωσε οριστικά κι όχι μόνο για τη Ferrari. Ο Γερμανός πιλότος της αυστριακής ομάδας, έπειτα από αυτό, δεν απειλήθηκε από κανέναν έως την πτώση της σημαίας, που σήμανε τη λήξη του Ιταλικού Grand Prix.
 

Aπό τη Monza δεν έλειψαν φυσικά και τα απρόοπτα, όπως σχεδόν κάθε χρόνο, με την εγκατάλειψη των Petrov και Rosberg πριν το τέλος του πρώτου γύρου, οι οποίοι υπήρξαν «θύματα» του Liuzzi, που έχασε τον έλεγχο της HRT και έπεσε επάνω τους. 



Στον τέταρτο γύρο εγκατέλειψε και ο Mark Webber, λόγω απώλειας της αεροτομής του ύστερα από επαφή με τη Ferrari του Felipe Massa. 

O Aυστραλός team-mate του Vettel βιάστηκε να φτάσει στα pits για να την αλλάξει, κινούμενος με περισσότερα χιλιόμετρα από όσα του επέτρεπε η αποδυναμωμένη αεροδυναμική του μονοθεσίου του χωρίς την εμπρός αεροτομή της, οπότε η έξοδός του από την πίστα στάθηκε καθοριστική γι αυτόν.

 

Άνθρωπος του αγώνα ήταν ο Μichael Schumacher, που από αγωνιστικής πλευράς μας θύμισε τον αξέχαστο πολυ-πρωταθλητή του πρόσφατου παρελθόντος. 

Στην προσπάθεια του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή για μια θέση στο βάθρο, την πρώτη από την επιστροφή του στη Formula 1, έδωσε μεγάλη μάχη με τις McLaren, για να κρατήσει την τρίτη θέση. Στο 17ο γύρο η υπερθέρμανση των πίσω ελαστικών του έγινε η αιτία για να υποχωρήσει έναντι των Button και Hamilton, όμως επέστρεψε μετά το pit-stop του, προσπερνώντας ξανά τον Lewis Hamilton. Δέκα γύρους αργότερα το βρετανικό μονοθέσιο τον άφησε οριστικά πίσω. To τέλος του αγώνα τον βρήκε στην πέμπτη θέση, εμπρός από τη Ferrari του Felipe Massa.

O Fernando Alonso ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών στη λήξη της αναμέτρησης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ίδιος και οι «τιφόζι» της Ferrari δεν περίμεναν κάτι καλύτερο. 

Τέλος, ο Βruno Senna, o ανηψιός του «θεού», κατέκτησε με την ένατη θέση τους πρώτους βαθμούς της σταδιοδρομίας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.    

 
Επόμενο «ραντεβού» για το «θίασο» της Formula 1, το Grand Prix της Σιγκαπούρης, στις 25 Σεπτεμβρίου._Σπ.Χατ.
 
GP ITAΛΙΑΣ
ΟΙ 10 ΠΡΩΤΟΙ
1. Vettel-Red Bull
2. Button-McLaren 
3. Alonso-Ferrari
4. Hamilton-McLaren
5. Schumacher-Mercedes 
6. Massa-Ferrari
7. Alguersuari-Toro Rosso 
8. di Resta-Force India
9. Senna-Renault 
10. Buemi-Toro Rosso

 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
ΟΙ 10 ΠΡΩΤΟΙ
1. Vettel 284
2. Alonso 172
3. Button 167
4. Webber 167
5. Hamilton 158
6. Massa 82
7. Rosberg 56
8. Schumacher 52
9. Petrov 34
10. Heidfeld 34
 
BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ
1. Redbull 451
2. McLaren 325
3. Ferrari 254
4. Mercedes 108
5. Renault 70
6. Force India 36
7. Sauber 35
8. Toro Rosso 29
9. Williams 5
10. Lotus 0
11. HRT 0
12. Virgin 0
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ