top icon
Επικαιρότητα

Maserati Kubang Vision

H ιταλική εταιρεία είχε παρουσιάσει ήδη στο Ντιτρόιτ ένα SUV πρωτότυπο που διαπραγματεύονταν αυτή την ιδέα. Το όνομά του ήταν Kubang όπως και αυτό που βρίσκεται στη Φρανκφούρτη.

Η ιδέα ενός σπορ SUV δεν είναι νέα για την Maserati. H ιταλική εταιρεία είχε παρουσιάσει ήδη στο Ντιτρόιτ ένα πρωτότυπο που διαπραγματεύονταν αυτή την ιδέα. Το όνομά του ήταν Kubang όπως και το όνομα του πρωτότυπου της ιταλικής φίρμας στη Φρανκφούρτη.
 
Για την Kubang δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πολλά στοιχεία που να μπορούν να περιγράψουν ένα μέρος της πραγματικής γεύσης. Η συνεργασία του Fiat Group με τη Jeep φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να υλοποιηθεί η ιδέα που ακούει στο όνομα Kubang και πιθανόν να υπάρχουν κοινά μηχανικά μέρη που χρησιμοποιούνται. 

 
Από την μεριά της η ιταλική φίρμα ωστόσο ανακοινώνει ότι διατηρείται στο ακέραιο το DNA της Maserati. Προς επικύρωση του ισχυρισμού, σημειώνουν ότι ένας νέος κινητήρας θα σχεδιαστεί από τον Paolo Martinelli στη Μόντενα. Πρόκειται για τον επικεφαλής του τμήματος Maserati Powertrain, σχεδόν 30 χρόνια στη Ferrari, όπου επίσης υπηρέτησε ως επικεφαλής του τμήματος που ασχολείται με τους κινητήρες της F1. Ο κινητήρας αυτός θα παράγεται στο Maranello από την Ferrari, ενώ ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, οι ρυθμίσεις σε ανάρτηση, φρένα και σύστημα διεύθυνσης θα αναπτυχθούν επίσης ειδικά για την Kubang από το Maserati Product Development Department (ειδικό τμήμα ανάπτυξης προϊόντος). 

 
Μπορεί ένα SUV μοντέλο να αποτελεί ασυνέχεια για την ιστορία των Ιταλών, οι οποίοι μέχρι στιγμής είχαν στη γκάμα τους μοντέλα που συνδύαζαν το σπορ χαρακτήρα και την πολυτέλεια, τα πράγματα όμως όπως σημειώνουν έχουν αλλάξει.
 
Έτσι πιστεύουν ότι πλέον μπορεί τα δυο αυτά στοιχεία να πάρουν την μορφή ενός SUV χωρίς να αλλοιωθεί το πνεύμα της Maserati. H εικόνα πάντως της Κubang έχει την σφραγίδα της εταιρείας τουλάχιστον εμπρός εκεί όπου η χαρακτηριστική μάσκα κυριαρχεί. 

 
Πίσω, αντίθετα φωτιστικά σώματα και το κοίλο κόψιμο των πλευρών της πέμπτης πόρτας θυμίζει της σειρά Q της Audi.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ