top icon
Επικαιρότητα

Στις Βρυξέλες το «ηλεκτρικό εργοστάσιο» της Audi

Η γερμανική εταιρεία προχωρά στην αναδόμηση της μονάδας παραγωγής που ήδη έχει στην κατοχή της στην πόλη των Βρυξελών προκειμένου να «υποδεχτεί» το πρώτο φουλ ηλεκτρικό μοντέλο της γκάμας της. 

«Ηλεκτροκινητήρες αντί θερμικών κινητήρων, μπαταρίες αντί για ρεζερβουάρ καυσίμου». Με το… σύνθημα αυτό, η Audi δίνει με τον πλέον σαφή τρόπο το στίγμα των προθέσεών της σε σχέση με τα επόμενα βήματά της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνοντας συγχρόνως πως το project «αναδόμησης» της κατασκευαστικής μονάδας στην οποία σήμερα κατασκευάζεται το Audi Α1 «τρέχει» ήδη με γοργούς ρυθμούς ώστε στις εν λόγω εγκαταστάσεις να ξεκινήσει το αργότερο έως το 2020 η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού της μοντέλου. Ενός πολυτελούς SUV που θα βασίζεται στο e-tron Quattro Concept.

Το E-factory, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται σήμερα η εν λόγω μονάδα από τους ίδιους τους ανθρώπους της Audi, αυτή τη στιγμή κατασκευάζει το Α1, ενώ αμέσως μετά την αντικατάστασή του, η παραγωγή του «μικρού» Audi θα «μετακινηθεί» στο Martorell της Ισπανίας στις εγκαταστάσεις της ισπανικής και ομόσταβλης, ασφαλώς, Seat, προκειμένου να «βρεθεί» περισσότερος χώρος για τα ηλεκτρικά μοντέλα του γερμανού κατασκευαστή.

«Στοχεύουμε να διατηρήσουμε τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που σήμερα κατασκευάζουν το Α1 σε δύο βάρδιες. Επειδή το μεγάλο ηλεκτρικό μας SUV διαθέτει μεγαλύτερο κατασκευαστικό περιεχόμενο, τα εργατικό μας δυναμικό θα συνεχίσει να εργάζεται σε δύο βάρδιες. Η συναρμογή των συστοιχιών των μπαταριών θα πραγματοποιείται στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το logistics. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε τον κεντρικό χώρο κατασκευής του αυτοκινήτου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του όλου εγχειρήματος, Bertram Günter._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ