top icon
WRC

Ράλλυ Ακρόπολις: 70 χρόνια ιστορίας – 70 μέρες από τον μεγάλο αγώνα

Ο αγώνας, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1953, κλείνει τα 70 χρόνια από την ημέρα που άρχισε να γράφει την ιστορία του. Για να το γιορτάσει, το Ράλλυ Ακρόπολις έβγαλε μια εκπληκτική αφίσα.

Το Ράλλυ Ακρόπολις, ο μεγάλος αγώνας μας, φέτος γιορτάζει μια λαμπρή πορεία επτά δεκαετιών. Όλα αυτά τα χρόνια, λειτουργεί ως πρεσβευτής της χώρας σε κάθε γωνιά της Γης, προβάλλοντας την κληρονομιά και την εξέλιξη του παγκοσμίου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Για να γιορτάσει τα 70 χρόνια ιστορίας του Ράλλυ Ακρόπολις και παράλληλα τις 70 ημέρες από την εκκίνηση της φετινής εκδοχής του εθνικού μας αγώνα (7-10 Σεπτεμβρίου) που αποτελεί τον 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η οργανωτική επιτροπή δημιούργησε μια εμπνευσμένη αφίσα, απεικονίζοντας ορισμένους από τους θρύλους που μεγαλούργησαν στα ελληνικά χώματα.

Ακρόπολις

Ο «μύθος» του Ράλλυ των Θεών συνεχίζεται, με εκείνους που είχαν την τύχη να τον ζήσουν στα χρόνια που πέρασαν να τον συστήνουν στις νεότερες γενιές.

Πότε ξεκινά το Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Την εικόνα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 θα συνθέσουν και φέτος φημισμένες διαδρομές, όπως οι: Ελάτεια, Παύλιανη, Καρούτες, Ελευθεροχώρι και Ταρζάν. Η εκκίνηση του φετινού αγώνα θα δοθεί στις 7 Σεπτεμβρίου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, σημάνοντας το ξεκίνημα ακόμα μίας μάχης των καλύτερων αυτοκινήτων ράλλυ στον κόσμο με το χρόνο αλλά και με τις σκληρές συνθήκες των ελληνικών βουνών, που χαρακτηρίζονται από την ποικιλία οδοστρωμάτων και την απαιτητικότητά τους σε επίπεδο οδηγικών ικανοτήτων.

Αναλυτικά το ωράριο όπως και οι πρώτες απαραίτητες πληροφορίες για τον αγώνα βρίσκονται στο Rally Guide 1, που είναι αναρτημένο στο www.acropolisrally.gr.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ