top icon
Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Τεράστιο το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν χιλιάδες αγριογούρουνα, τα οποία είναι ικανά να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για κάθε οδηγό.

Στην επανεμφάνιση αγριογούρουνων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ειδικά στην δημοτική ενότητα Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών αναφέρθηκε ξανά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Στην κατάθεσή του στο Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος τόνισε τη σοβαρότητα του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με το voria.gr. Ήδη από τον Αύγουστο του 2022 επισήμανε με επιστολή του στους δικαστικούς λειτουργούς πως ο κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και της ομαλότητας της κυκλοφορίας είναι υπαρκτός και σημαντικός.

agriogourouna

Ανέφερε επίσης ότι «οι μαρτυρίες κατοίκων της δημοτικής ενότητας Πεύκων για την παρουσία αγριογούρουνων στην περιοχή και μάλιστα σε πολυσύχναστο δρόμο των Πεύκων, όπου κυκλοφορούν πεζοί, αλλά και της ευρύτερης περιοχής που γειτνιάζει με το δάσος Σέιχ-Σου, είναι χαρακτηριστικές. Ανησυχία προκαλούν η εμφάνιση αγριογούρουνων στην επέκταση της Θέρμης, ενός αγριογούρουνου στην κεντρική πλατεία της Τριανδρίας και πριν από λίγες ημέρες άλλων δύο στο προαύλιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησιές.

agriogourouna

Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός πως έχουν αναφερθεί πέντε τροχαία ατυχήματα από αγριογούρουνα ενώ οι εκτιμήσεις για τον αριθμό τους (υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν πάνω από 9.000 γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης) δημιουργεί εύλογη αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών εστιάζοντας στους κινδύνους που κρύβει η έξαρση του φαινομένου και κυρίως για τους διερχόμενους οδηγούς που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν επάνω σε αγέλες, επανέλαβε την παράκλησή του στις δικαστικές αρχές για την αντιμετώπισή του.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ