top icon
Επικαιρότητα

Γαλλο-γερμανικός άξονας για τους ρύπους

Ιστορική χαρακτηρίζεται η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία, όσον αφορά τον περιορισμό της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου από τα αυτοκίνητα. Η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, πραγματοποιήθηκε στο Στράουμπινγκ της Βαυαρίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να στηρίξουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην προσπάθειά της να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που οφείλονται στα αυτοκίνητα. Όπως δήλωσε η κα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι δύο χώρες τάχθηκαν υπέρ της επιβολής του ορίου των 120 γρ./χλμ. CO2 για τα νέα αυτοκίνητα από το 2012. Ταυτόχρονα όμως, συμφώνησαν να δοθούν διευκολύνσεις στις εταιρείες, προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Το τελευταίο διάστημα, οι ισχυρές γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν ασκήσει πίεση στη Γερμανίδα Καγκελάριο, προκειμένου να μην υιοθετήσει τις σχετικές προτάσεις της ΕΕ. Η απόφαση μάλιστα της γαλλικής κυβέρνησης να επιβάλει φόρο στα μοντέλα με υψηλά επίπεδα ρύπων, είχε προκαλέσει ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς τα γαλλικά αυτοκίνητα ευνοούνταν έναντι των γερμανικών.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ