top icon
Επικαιρότητα

Ετοιμάζεται η νέα Porsche Panamera

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωνει πως ο διάδοχος της Porsche Panamera βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με στόχο να παρουσιαστεί επίσημα σε λιγότερο από 18 μήνες από σήμερα.

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαιώνει πως ο διάδοχος της Porsche Panamera βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με στόχο να παρουσιαστεί επίσημα σε λιγότερο από 18 μήνες από σήμερα.

Η σημαντικότερη είδηση που προκύπτει όσον αφορά τον διάδοχο του πολυτελούς fastback μοντέλου της γερμανικής εταιρείας αφορά στην υιοθέτηση μιας ολοκαίνουργιας αλουμινένιας πλατφόρμας στην οποία θα ενσωματωθούν πλήθος «εξωτικών» υλικών, όπως το μαγνήσιο για παράδειγμα, προκειμένου το συνολικό βάρος του αμαξώματος να διατηρηθεί σε λογικά για την κατηγορία επίπεδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικού μέσου ενημέρωσης, το δάπεδο αυτό, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και για την ομόσταυλη Bentley προκειμένου σε αυτό να βασιστούν οι διάδοχοι των Continental Flying Spur, θα προσφέρει βελτιωμένη ακαμψία και ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα στις δοκιμές πρόσκρουσης, ενώ, συν τοις άλλοις, θα εξασφαλίζει και τη δέουσα… προσαρμοστικότητα σε επίπεδο διαστάσεων. Έτσι, η νέα Panamera, η οποία θα διατίθεται σε εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς καθώς και σε τετρακίνητες, θα έχει μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο σε σχέση με τη σημερινή, αλλά συνάμα και κοντύτερους εμπρός και πίσω προβόλους. Σχεδιαστικά, οι πληροφορίες μιλούν για αλλαγές ουσίας, με αρκετές επιρροές από την σύγχρονη 911, που θα καθιστούν τη νέα Panamera πιο κομψή, αλλά πάντοτε… διαφορετική, καθώς η χαρακτηριστική fastback διαμόρφωση του πίσω τμήματος, αν και τροποποιημένη, αναμένεται να διατηρηθεί και στο νέο μοντέλο.

Αλλαγές πρέπει να αναμένουμε και στο εσωτερικό, το οποίο θα προσφέρει βελτιωμένα επίπεδα ευρυχωρίας, χάρη στις μεγαλύτερες διαστάσεις του αμαξώματος. Η πιο σημαντική αλλαγή αναμένεται να είναι αυτή στην κεντρική κονσόλα, από την οποία, για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με την εργονομία, θα… εξαφανιστούν οι ουκ ολίγοι διακόπτες που έως τώρα την κοσμούν.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, το βάρος πέφτει στην εξέλιξη μιας ολοκαίνουργιας γενιάς μηχανικών συνόλων με 6 και 8 κυλίνδρους σε διάταξη V. Σε ότι αφορά τους βενζινοκινητήρες, όλες οι εκδόσεις θα συνδυάζονται με turbo, όπως και οι 6κύλινδρες ντίζελ, οι οποίες, κατά πάσα πιθανότητα, θα προέρχονται από το στρατόπεδο της Audi, για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με τον περιορισμό του κόστους. Από το portfolio των διαθέσιμων εκδόσεων της νέας Porsche Panamara ασφαλώς και δεν θα απουσιάσει η τόσο απαραίτητη πλέον υβριδική παραλλαγή._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ