top icon
Επικαιρότητα

Νέο ρεζερβουάρ υδρογόνου BMW

Ένα νέο ρεζερβουάρ σύνθετων υλικών, το οποίο προορίζεται για τη μεταφορά υγρού υδρογόνου, κατασκεύασε το τμήμα έρευνας και τεχνολογίας της BMW, σε συνεργασία με άλλες εταιρίες και φορείς, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού κέντρου ερευνών Δημόκριτος.

Το ρεζερβουάρ αυτό, χάρη στη δομή και στα υλικά κατασκευής του, έχει καταφέρει να περιορίσει τις εξωτερικές του διαστάσεις κατά 33%, σε σχέση με τα συμβατικά, κυλινδρικά, ατσάλινα ρεζερβουάρ. Παράλληλα, τα ηλεκτρονικά βοηθητικά του συστήματα έχουν πλέον τοποθετηθεί στο εξωτερικό περίβλημα του ντεπόζιτου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του τμήματος έρευνας και τεχνολογίας του ομίλου της BMW, καθηγητής Ρέιμοντ Φρέιμαν, «το LH2, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προόδου για το μέλλον των υδρογονοκίνητων μοντέλων. Και αυτό διότι με τη χωρητικότητα των 10 κιλών υδρογόνου, θα μπορούσε να εξασφαλίσει σε μελλοντικά μοντέλα αυτονομία της τάξης των 500 χλμ.»

Η εξέλιξη του συγκεκριμένου ρεζερβουάρ έχει κοστίσει 18,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,7 εκ. ευρώ προέρχονται από χρηματοδότηση της Ε.Ε. Σύντομα τα αποτελέσματα του όλου project θα παρουσιαστούν και επίσημα, σε σχετική εκδήλωση έξω από το Παρίσι.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ