top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για το νέο Renault Rafale στις 18 Ιουνίου

Το Rafale δεν είναι μόνο αεροπλάνο, αλλά και το νέο SUV με κουπέ χαρακτηριστικά που θα αποκαλύψει πλήρως η Renault στις 18 Ιουνίου.

Rafale λέγεται το νέο, top-end κουπέ SUV της Renault, το οποίο στόχο έχει να ολοκληρώσει τη γκάμα της γαλλικής εταιρείας που τροφοδοτείται από υβριδικούς κινητήρες της γενιάς E-Tech.

Σε συνέχεια του 5θέσιου Austral και του νέου 5θεσίου ή 7θέσιου Espace, το νέο Rafale θα είναι το επόμενο highlight στη γκάμα της Renault, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει την επέλαση των Γάλλων στην κατηγορία D βασιζόμενο στη δοκιμασμένη πλατφόρμα CMF-CD της εταιρείας.

Renault Rafale

Όπως είναι προφανές, το όνομα του νέου μοντέλου, το οποίο θα αποκαλυφθει πλήρως στις 18 Ιουνίου παρουσία του ισχυρού άνδρα της εταιρείας Luca de Meo στο Paris Air Show που πραγματοποιείται στο Le Bourget, είναι εμπνευσμένο από το διάσημο αεροπορικό παρελθόν της Renault. Ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα, η εταιρεία κατασκεύαζε κινητήρες εσωτερικής καύσης για αυτοκίνητα, καθώς και για τρένα και αεροπλάνα. Το 1933, η εταιρεία αγόρασε την Caudron ιδρύοντας στη συνέχεια την Caudron-Renault, ενώ ένα χρόνο αργότερα ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αεροπλάνο με τον κωδικό C640 που κατασκευάστηκε για να καταρρίπτει ρεκόρ, πήρε το όνομα Rafale.

Rafale

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Renault Rafale θα πραγματοποιηθεί στην 54η Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού στο Le Bourget στις 18 Ιουνίου και αναμένεται να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε υβριδική έκδοση.

Η νέα ναυαρχίδα της Renault πρόκειται να διατεθεί σε μια έκδοση με την ονομασία Esprit Alpine, η οποία θα φέρει ειδικούς τροχούς μεγάλης διαμέτρου και μια σειρά από διακοσμητικά στοιχεία και υλικά.

Renault Rafale

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ