top icon
Αγώνες

Patras International Circuit Kart 2011

Με ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου σε σχέση με το Σάββατο διεξήχθη η δεύτερη και τελευταία ημέρα της αγωνιστικής εκδήλωσης «3o PICK BP Ultimate», που έλαβε χώρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Πατρών.

Με ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου σε σχέση με το Σάββατο διεξήχθη η δεύτερη και τελευταία ημέρα της αγωνιστικής εκδήλωσης «3o PICK BP Ultimate», που έλαβε χώρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Πατρών.
 
Τα δρώμενα της Κυριακής 2 Οκτωβρίου ξεκίνησαν με τη διεξαγωγή του ημιτελικού της κατηγορίας Super, στον οποίο επικράτησε με άνεση ο Βέλγος τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jonathan Thonon, κάτι που επανέλαβε λίγες ώρες αργότερα και στον τελικό.
 
Πριν τον τελικό της κατηγορίας Mini, τον οποίο κέρδισε ο μικρός Χρήστος Ζαγανάς, το κατά χιλιάδες συγκεντρωμένο κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την προσφορά απλόχερου θεάματος από τα μονοθέσια της Formula Gloria και της Formula Student. Στα πλαίσια του 3ου PICK BP Ultimate διεξήχθη και ο «1ος Ποδηλατικός Γύρος Πατρών», με τους αθλητές ποδηλάτες να αποσπούν πολλά αυθόρμητα χειροκροτήματα.
 
Kατόπιν ακολούθησαν οι τελικοί των κατηγοριών Lux και ΒΡ 125, που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα συναρπαστικοί και ενδιαφέροντες, όσο και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις του Patras International Circuit Kart.  Νικητές σε αυτούς αναδείχθηκαν οι Χρήστος Δούβρης και Δημήτρης Ζερβός.
 
Στη συνέχεια και πριν ξεκινήσει ο τελικός της κατηγορίας Super, το κοινό της Πάτρας παρακολούθησε ένα ξεχωριστό ακροβατικό θέαμα από τους οδηγούς των δύο BMW E36 της ιταλικής ομάδας «Stunt Show Motori», αλλά και επίδειξη drift από τον Παπαλεξόπουλο με την Toyota Supra.
 
Με την απονομή των επάθλων στους νικητές όλων των κατηγοριών έκλεισε μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση, η τρίτη συνεχόμενη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Πατρών, η οποία απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο επιτυχημένη ήταν η ιδέα της διοργάνωσης ενός αγώνα kart στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
 
Τόσο το 2009, όσο το και το 2010, αλλά το 2011, το Patras International Circuit Kart, κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις και έγινε πλέον θεσμός. Ευχή μας, ακόμη καλύτερο του χρόνου και, κάθε φορά, όλο και πιο ψηλά…
 
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
 
Mini (Oδηγοί ηλικίας 8-12 ετών, δίχρονοι κινητήρες μέχρι 60 κ.εκ., χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων και με δελτίο αναγνώρισης CSAI (Commisione Sportiva Automobilistica Italiana) 2005-2009, ελάχιστο βάρος 105 κιλά μαζί με τον οδηγό).
Νικητής: Ζαγανάς Χρήστος (αρ.2), Tecno-IAME
 

Loux (Οδηγοί ηλικίας 15 ετών, καρτ κυβισμού 125 κ.εκ. Υπάρχει περιορισμός σε αριθμό συμμετοχών, πρέπει να είναι μέχρι 25 και να συμμετέχουν μόνο στον τοπικό θεσμό «Loux»).
Νικητής: Xρήστος Δούβρης (αρ. 3), Birel-IAME
 

BP 125 (Ίδιοι κανονισμοί με αυτούς της Super, συμμετέχουν και οδηγοί από την υπόλοιπη Ελλάδα με καρτ αυτών των προδιαγραφών).
Νικητής: Zερβός Δημήτρης (αρ. 144), Gillard-Rotax
 

Super(περιορισμός συμμετοχών στις 25, με οδηγούς ηλικίας 15 ετών και άνω. Το ελάχιστο βάρος του συνόλου δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 170-180 κιλά μαζί με τον οδηγό, ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα).
Νικητής: Jonathan Thonon, (αρ. 11), CRG Maxter
 
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο www.ethea-live.gr
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ