top icon
Αγώνες

33ο Ολυμπιακό Ράλλυ

Το 33ο Ολυμπιακό Ράλλυ διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου στην Ηλεία και ανέδειξε τον πρωταθλητή Ελλάδος για το 2011, τον Λάμπρο Κύρκο που με συνοδηγό το Γιώργο Πολυζώη, τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Το 33ο Ολυμπιακό Ράλλυ διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου στην Ηλεία και ανέδειξε τον πρωταθλητή Ελλάδος για το 2011, τον Λάμπρο Κύρκο που με συνοδηγό το Γιώργο Πολυζώη, τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.
 
Η πανηγυρική εκκίνηση έδωσε το έναυσμα για έναν ωραίο αγώνα, με τον κόσμο να γεμίζει ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά την κεντρική πλατεία Πύργου το βράδυ του Σαββάτου. Το πρωί της Κυριακής οι μάχες δόθηκαν στην περιοχή της Φολόης με τις δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές Λάλα και Φολόη να αποτελούν το λαμπρό πεδίο δράσης για τους αγωνιζόμενους.

 
Η νίκη ήρθε στα χέρια του Γιάννη Παπαδημητρίου, που με συνοδηγό την Μαρία Κυρλαγκίτση (Mitsubishi Lancer EVO ΙΧ), κινήθηκαν γρήγορα και παρά τα προβλήματα στην τελευταία ειδική, είχαν τους καλύτερους χρόνους. Ευχάριστη και δυναμική επιστροφή για τον Πυργιώτη Γιάννη Μπαντούνα, με τον Κώστα Σούκουλη στο πλευρό του και ένα Mitsubishi Lancer EVO VI στα χέρια τους, που το τερμάτισαν στην τρίτη θέση γενικής. Και πίσω τους να ακολουθούν οι επίσης μέλη της ΑΟΛΑΠ, Στέλιος Λαϊνόπουλος και Γιώργος Πισιμάνης με Subaru Impreza με επίσης πολύ καλούς χρόνους. Την εξάδα έκλεισαν οι Σπανός–Γκοτοβός (Subaru Impreza Spec C) και Γιόβας–Γρηγοριάδης (Mitsubishi Lancer EVO VIII).
 
Στην κλάση Ν4 νικητές ήταν οι Παπαδημητρίου–Κυρλαγκίτση (Mitsubishi Lancer EVO IX), στην Α8 οι Μπαντούνας–Σούκουλης (Mitsubishi Lancer EVO VI), στη Α5 οι τοπικοί Τσαπέκης–Κοκκινάκης (TOYOTA Yaris), στην F2 και στην F3 οι Γαζετάς–Φασκιώτης (Opel Corsa S1600), στην κατηγορία Ε οι Μποζιονέλος–Παναρίτης (Ford Escort MK II), στην κλάση ΕΕ10 οι Σπυρόπουλος–Τσάμης (TOYOTA Corolla), ενώ το μοναδικό τζιπ του αγώνα αυτό των Κομιώτη– Φωτεινογιαννόπουλου (Mitsubishi Pajero), τερμάτισε στην 14η θέση της γενικής κατάταξης.
 
Ο τερματισμός του αγώνα έγινε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Πύργου με αρκετό κόσμο για την ώρα, αφού οι περισσότεροι δεν είχαν προλάβει να επιστρέψουν από το βουνό… Να σημειωθεί πως οι οδηγοί χαρακτήρισαν το 33ο Ολυμπιακό Ράλλυ, ως τον αγώνα του πρωταθλήματος με τους περισσότερους θεατές.
 
Ακολούθησε η απονομή των επάθλων στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
 
Photo: Rally Press

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ