top icon
Νέα

Θεσσαλονίκη: Το βαρέλι του τροχονόμου επέστρεψε στον δρόμο!

Στην πλατεία Λευκού Πύργου, η αστυνομία τοποθέτησε το παραδοσιακό τροχονομικό βάθρο (βαρέλι), προς τιμήν του ρυθμιστή τροχονόμου.

Το γνωστό «βαρέλι», μέσα από το οποίο οι τροχονόμοι ρύθμιζαν τα παλιά χρόνια την κυκλοφορία των οχημάτων, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος, ήταν, φυσικά συμβολικός, με τους περαστικούς και διερχόμενους οδηγούς να απολαμβάνουν το όλο σκηνικό.

Θεσσαλονίκη

Το παραδοσιακό τροχονομικό βάθρο τοποθετήθηκε στην Πλατεία Λευκού Πύργου σε ειδική εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του ρυθμιστή τροχονόμου από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, αντάλλαξαν ευχές και προσέφεραν εθιμοτυπικά δώρα στο ρυθμιστή τροχονόμο της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επιβράβευση των τροχονόμων, ανδρών και γυναικών, για την πολύτιμη καθημερινή προσφορά τους, τόσο στους οδηγούς οχημάτων όσο και στους πεζούς, αποσκοπώντας στην ασφάλεια, αλλά και τη διευκόλυνση τους κατά τις μετακινήσεις τους.

Γιατί υπήρχαν τα βαρέλια τα παλιά χρόνια 

Τις εποχές που δεν υπήρχαν φανάρια, η ρύθμιση της κυκλοφορίας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, γίνονταν από τροχονόμους που βρίσκονταν μέσα σε «βαρέλια». Οι τροχονόμοι ήταν πολύ αγαπητοί στο κοινό, με τους πολίτες να τους πηγαίνουν διάφορα δώρα, από κουβέρτες έως γλυκά, αναγνωρίζοντας τη δουλειά που κάνουν στους δρόμους. Αν δείτε παλιές φωτογραφίες των τροχονόμων στο βάθρο, θα παρατηρήσετε ότι υπήρχαν θερμάστρες, ραδιόφωνα, κουβέρτες και άλλα πράγματα που έφερνε ο κόσμος στους τροχονόμους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ