top icon
Αγώνες

MotoGP – Assen Q2: Πρώτη pole position για τον Johann Zarco

Ήταν απλά θέμα χρόνου για τον Γάλλο της Monster Yamaha Tech 3.

Το αγωνιστικό τριήμερο σε μια από τις… μακροβιότερες πίστες του καλεντάρι ξεκίνησε σε ιδανικές συνθήκες στο στεγνό, με τον Danilo Petrucci με την Ducati της Octo Pramac Racing να «γράφει» τον καλύτερο χρόνο στις Ελεύθερες Δοκιμές 1 την Παρασκευή το πρωί. Το μεσημέρι ήταν η σειρά του Maverick Vinales να πάρει κεφάλι, με τον Ισπανό να νιώθει για μία ακόμα φορά πολύ άνετα στη σέλα της Yamaha M1 στο στεγνό σε μια πίστα με πολύ καλό συντελεστή τριβής, στοιχείο που φέτος ευνοεί την απόδοση των «μπλε». Το σκηνικό σήμερα άλλαξε, και μάλιστα άρδην, με τη βροχή να ανατρέπει τα δεδομένα. Στο FP3 πρώτο βιολί ήταν ο Scott Redding, με τον Valentino Rossi, ο οποίος χρησιμοποιεί στο Assen μια βελτιωμένη εκδοχή του πλαισίου της ιαπωνικής ομάδας που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στις δοκιμές εξέλιξης που πραγματοποίησε η Yamaha στην πίστα της Βαρκελώνη πριν δύο βδομάδες, να σημειώνει τον δεύτερο χρόνο.

Στο μάλλον αδιάφορο για τους αναβάτες FP4, που πραγματοποιήθηκε σε βρεγμένο επίσης τερέν, ήταν η σειρά του Johann Zarco να πάρει κεφάλι, με τον Lorenzo να ακολουθεί. Ωστόσο, ο Ισπανός της Ducati δεν κατάφερε να προκριθεί, σύμφωνα με τα συνδυασμένα αποτελέσματα των τριών πρώτων δοκιμασιών, στις Κατατακτήριες 2 που ορίζουν τις θέσεις των 12 πρώτων αναβατών του grid. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο βρεγμένο τερέν των Κατατακτηρίων 1, ο Lorenzo απογοήτευσε τους πάντες με την απόδοσή του εκκινώντας έτσι αύριο από την 21η θέση του grid. Από την πάντοτε… επίπονη διαδικασία του Q1 κατάφεραν να προκριθούν τελικά οι Redding και Lowes, με την Aprilia να καθίσταται αγώνα με τον αγώνα ολοένα και πιο ανταγωνιστική.

Στις κανονικές, ας μας επιτραπεί ο  όρος, κατατακτήριες, ο Johann Zarco κατάφερε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να πάρει την pole –την πρώτη του στο MotoGP-  αφήνοντας πίσω του τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Marc Marquez, για μόλις 0,065 δλ. Ο Danilo Petrucci συμπλήρωσε την πρώτη γραμμή της σχάρας εκκίνησης επιβεβαιώνοντας την καλή κατάσταση του ίδιου, τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο, αλλά και εκείνη της δορυφορικής Ducati που οδηγεί. Ο «Γιατρός» πήρε, και μάλιστα με διαφορά 1 δλ., από τον Scott Redding την 4η θέση, ενώ πίσω από τον Βρετανό και τη δεύτερη Ducati της Pramac Racing κατετάγη ο ομόσταβλος του pole-man, Jonas Folger. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Alvaro Bautista (Pull & Bear Aspar Team), Cal Crutchlow (LCR Honda), A. Dovizioso (Ducati), ο οποίος σημειωτέον είχε μια πρόωρη πτώση στο Q2 που δεν του επέτρεψε να βελτιώσει την επίδοση του και Sam Lowes (Aprilia Racing Team Gresini).

Αύριο ο αγώνας εκκινεί στις 2 αντί για τις 3 το μεσημέρι (ας όψεται το GP του Αζερμπαϊτζάν!) με τις νεότερες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας να μιλούν και παλι για βροχή!_Χ.Α.  

Δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο αναλυτικά τα αποτελέσματα των Κατατακτηρίων Δοκιμών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ