top icon
Ελλάδα

Νίκη, με τη Νίκη

Δυναμικός παλμός νίκης στην ομιλία της Νίκης Κεραμέως, που παρακολούθησε με ενδιαφέρον πολύς κόσμος.

Δεν είχε προηγούμενο η προεκλογική εκδήλωση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η Νίκη Κεραμέως είναι υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον βόρειο τομέα της Αθήνας.

«Συναντήθηκε» με τους πολίτες όλων των ηλικιών, που έδωσαν το «παρών» με χαρακτηριστική συνέπεια, έδειξαν μέγιστο ενδιαφέρον, αλλά και έδωσαν τον παλμό της νίκης, σημείο αναφοράς σήμερα, παραμονή των εκλογών. Εκδήλωση υψηλού επιπέδου που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, με κοσμοσυρροή από χιλιάδες Αθηναίους που έδωσαν δυναμικό «παρών»· με την αισθητική τους απόλυτα ταυτισμένη με τα χαρακτηριστικά της Υπουργού.

Η Νίκη Κεραμέως ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και διηγήθηκε «ένα ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον», μια διαδρομή με αυτονόητα αλλά και πολλές διευκρινίσεις, απαντήσεις σε απορίες των ημερών. Δεν περιορίστηκε στην εμπειρία της με ευθύνη ειδικού βάρους συνδεδεμένη με την Παιδεία του Έλληνα, αλλά θύμισε και την κατάσταση της χώρας. Όπως την παρέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019, και αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να ανασυνταχθούν η οικονομία, η Παιδεία, η υγεία, η εξωτερική πολιτική και όλοι οι τομείς που αφορούν τον πολίτη, τον οποίο αποδεδειγμένα υπηρέτησαν.

Η Νίκη Κεραμέως απαρίθμησε συνοπτικά τις αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Παιδεία. Μεταξύ αυτών τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο, η αξιολόγηση, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, οι διαδραστικοί πίνακες και η ρομποτική σε όλα τα σχολεία της χώρας, τα νέα προγράμματα σπουδών. Στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, η άμεση σύνδεση με την κοινωνία και την αγορά εργασίας και η δημιουργία τμημάτων δημοσίων ΙΕΚ σε περιζήτητες ειδικότητες. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το εσωτερικό Erasmus, τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, τα βιομηχανικά διδακτορικά, οι συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Η επόμενη ημέρα

Ως προς το μέλλον, ανέπτυξε τους τέσσερις άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία, που οικοδομείται στην πολύτιμη εμπειρία των τεσσάρων ετών:

1. Υψηλότερες απολαβές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να έχουμε και καλύτερες υπηρεσίες.

2. Καλύτερο Δημόσιο, με μπόνους αποτελεσματικότητας, υγιή κίνητρα και αξιολόγηση παντού.

3. Καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας. Τα δύο πρώτα χρόνια αντιμετωπίστηκε επιτυχώς η πανδημία, και πλέον αναβαθμίζονται οι υποδομές μας με περισσότερα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

4. Πρόσθετες πολιτικές με υπεραξία για τους νέους, με άξονα τη στέγαση.

Με έργο άνω των 8 δισ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί το επόμενο βήμα για την περαιτέρω στήριξη των νέων μας.

«Το παρόν είναι η γέφυρα μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Αυτή η γέφυρα είναι η ερχόμενη Κυριακή. Να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε. Μία κάλπη υπάρχει, και αυτή είναι της Κυριακής 21 Μαΐου», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαρκή στήριξη, στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που την τίμησε το 2015 με μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στους πάνω από 62.500 ψηφοφόρους της του 2019, στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους συνεργάτες, στην οικογένειά της.

Το «παρών» έδωσαν, ανάμεσα σε πολλούς διακεκριμένους καλεσμένους και πολίτες του βόρειου τομέα, οι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, και άλλοι επώνυμοι, με τον ανώνυμο Έλληνα πολίτη να κάνει τη διαφορά, αυθόρμητα και με άποψη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ