top icon
Πωλήσεις

Mercedes Sprinter με υγραέριο

Διπλό σύστημα κίνησης με υγραέριο και βενζίνη στο Mercedes-Benz Sprinter 316 LGT, το οποίο διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά.

H Mercedes-Benz ενισχύει την γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με τη νέα έκδοση Sprinter 316 LGT. Το Sprinter 316 LGT διαθέτει σύστημα κίνησης διπλού καυσίμου -βενζίνης και υγραερίου- προσφέροντας στο σύγχρονο επαγγελματία τόσο οικονομικά, όσο και περιβαλλοντολογικά οφέλη. 
Ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης, με μηχανικό υπερσυμπιεστή (Kompressor) απόδοσης 156 ίππων και κυβισμό 1,8 λίτρων, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί και με υγραέριο, προσφέρει μείωση 20% των εκπομπών ρύπων σε σχέση με το συμβατικό βενζινοκινητήρα. Οι εκπομπές σωματιδίων του κινητήρα διπλής καύσης (βενζίνη και υγραέριο) είναι ουσιαστικά μηδενικές, ενώ οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου, υδρογονάνθρακα, μονοξειδίου του άνθρακα και διοξειδίου του θείου, είναι σημαντικά μειωμένες σε σύγκριση με τους πετρελαιοκινητήρες. 
Μείωση των λειτουργικών εξόδων
Με το Sprinter 316 LGT τα λειτουργικά έξοδα μειώνονται έως και 30% καθώς το κόστος καυσίμου (υγραέριο) είναι χαμηλότερο ενώ παράλληλα αυξάνεται η αυτονομία σε χιλιόμετρα. Το Sprinter LGT λειτουργεί με βενζίνη κατά την εκκίνηση και στη συνέχεια, αυτόματα, αλλάζει την τροφοδοσία σε υγραέριο. Στην περίπτωση που το ντεπόζιτο υγραερίου αδειάσει, τότε η λειτουργία αυτόματα επανέρχεται σε βενζίνη, έως ότου ανεφοδιαστεί το ντεπόζιτο υγραερίου (LPG). Η μετάβαση από τη μία μορφή καυσίμου στην άλλη, μπορεί να γίνει και χειροκίνητα, μέσω ενός κουμπιού, δεξιά από το τιμόνι. Η μέγιστη εμβέλεια του Sprinter 316 LGT είναι περίπου 1.200 χιλιόμετρα, με αυτονομία έως και 450 χιλιομέτρων με τη λειτουργία του υγραερίου.
 
Μαζί με το ρεζερβουάρ βενζίνης των 100 λίτρων, το Sprinter 316 LGT με 3,5 τόνους μικτό βάρος είναι εφοδιασμένο με ένα ντεπόζιτο υγραερίου, χωρητικότητας 76 λίτρων, το οποίο βρίσκεται κάτω από το όχημα προς το τέλος του πλαισίου. Χάρη σε αυτήν τη μέθοδο εγκατάστασης του ντεπόζιτου, ο χώρος φόρτωσης καθώς και η απόσταση από το έδαφος δεν περιορίζονται καθόλου. 
Εκδόσεις & Τιμές
316 LGT 37 Van: 32.360 ευρώ
316 LGT 43 Van: 34.640 ευρώ
316 LGT 43 Extra Long Van: 35.620 ευρώ
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ