top icon
Αγώνες

MotoGP – Jerez: Pole για τον Aleix Espargaro, νίκη στο sprint για τον Brad Binder

Ο Aleix Espargaro πήρε την pole position στην Jerez, αλλά ήταν ο Brad Binder εκείνος που είχε τον τελευταίο λόγο στον αγώνα sprint.

Ύστερα από δύο αγώνες στην αμερικανική ήπειρο, το MotoGP επέστρεψε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην εμβληματική ισπανική πίστα της Ανδαλουσίας που βρίσκεται στη Jerez.

Με τον καιρό να κάνει τα χατίρια ομάδων και αναβατών, η αυλαία του τέταρτου αγώνα της χρονιάς άνοιξε με χθες με το Practice 1, στο οποίο ο Dani Pedrosa, ως έκτακτη συμμετοχή με τα χρώματα της Red Bull KTM Factory Racing, σημείωσε εμφατικά τον καλύτερο χρόνο της πρώτης χρονομετρημένης διαδικασίας του GP Ισπανίας.

Λίγες ώρες αργότερα, στο Practice 2, οι δύο εργοστασιακές Aprilia των Alex Espargaro και Maverick Vinales ήταν αυτές που κατέλαβαν τις θέσεις 1 και 2, εμπρός από την RC-16 του Jack Miller, την GP23 του Johann Zarco αλλά και την GP-RS του Miguel Oliveira.

Από τους πρωταγωνιστές, δυσκολίες την Παρασκευή, τόσο στο P1 όσο και στο «θερμότερο» P2, αντιμετώπισε ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Francesco Bagnaia, με τον Ιταλό από το Τορίνο να μην παίρνει την πρόκριση για το Q2 αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την αίσθηση του μπροστινού της Desmosedici GP23. Εκτός 10άδας έμεινε και ο πρωτοπόρος της φετινής κούρας, Marco Bezzecchi  με την GP22 της VR46 Racing Team. Ακόμα μεγαλύτερα όμως ήταν τα προβλήματα για την Yamaha και ιδιαίτερα για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, Fabio Quartararo, ο οποίος βρέθηκε και αυτός στο Q1 έχοντας να αντιμετωπίσει μια απρόσμενα δύστροπη M1.

Σήμερα το πρωί, στο Free Practice, η Aprilia συνέχισε με τους χρόνους των μοτοσικλετών της να δείχνει τον καλό της εαυτό, ενώ βελτιωμένος εμφανίστηκε ο Fabio Quartararo στη σέλα της Yamaha M1. Την ίδια στιγμή, ο Enea Bastianini αποφάσισε λίγο πριν το πέρας του FP να αποσυρθεί, εξαιτίας των έντονων πόνων στην ωμοπλάτη που συνεχίζουν να τον ταλαιπωρούν μετά τον… άδοξο τραυματισμό του Ιταλού αναβάτη της Ducati Lenovo Team στο sprint του πρώτου αγώνα της φετινής χρονιάς στο Portimao της Πορτογαλίας.

Στο Q1 σήμερα το μεσημέρι, οι Marco Bezzecchi και Fabio Quartararo έκαναν το προσωρινό 1-2, ενώ ένα μικρό λάθος στην 13η και τελευταία στροφή έριξε τον Francesco Bagnaia στην θέση 5. Στην τελική ωστόσο προσπάθεια ήρθε η απάντηση, με τον “Pecco” να ανασκουμπώνεται γράφοντας τον πρώτο χρόνο, εμπρός από τον Brad Binder. Στον αντίποδα, ο Fabio Quartararo ξεκινά το sprint αλλά και το GP την Κυριακή από την 16η θέση, ενώ 13ος θα εκκινήσει o Marco Bezzecchi.

Στις Κατατακτήριες 2 λίγα λεπτά αργότερα, η εικόνα ήταν διαφορετική, καθώς μια απρόσμενη, αν και σποραδική, βροχόπτωση έκανε την εμφάνισή της στην ισπανική πίστα φέρνοντας τα πάνω κάτω. Με τους αναβάτες να επιλέγουν τελικά τα σλικ ελαστικά του Γάλλου κατασκευαστή, ύστερα από μια εντυπωσιακή μάχη με αλλεπάλληλες εναλλαγές στην κορυφή, τον καλύτερο χρόνο έγραψε τελικά ο Aleix Espargaro, ενώ ο πάντοτε εντυπωσιακός σε μικτές συνθήκες, Jack Miller, τον δεύτερο, εμπρός από τον Jorge Martin. Ο Brad Binder ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση, εμπρός από τον Francesco Bagnaia και τον εξαιρετικό και σήμερα Dani Pedrosa. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Miguel Oliveira, Johann Zarco, Luca Marini και Maverick Vinales.

MotoGP: Ο αγώνας sprint

Το φώτα στη σχάρα εκκίνησης του αγώννα sprint έσβησαν με τις δύο Red Bull KTM Factory Racing των Jack Miller και Brad Binder να αφήνουν πίσω τους τον pole man και τον Francesco Bagnaia, ο οποίος γρήγορα πέρασε τον Ισπανό αναβάτη της Aprilia. Πιο πίσω όμως, πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, οι Alex Marquez και Franco Morbidelli είχαν μια επαφή, με τον Marco Bezzecchi να μην μπορεί να αποφύγει την GP22 του πρώτου, με αποτέλεσμα να πέσει και αυτός, όπως και ο Augusto Fernandez. Tο όλο συμβάν έφερε τη διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία. προκειμένου να απομακρυνθούν από την πίστα οι τέσσερις μοτοσικλέτες.

Στην επανεκκίνηση οι δύο Red Bull KTM Factory Racing πήραν ξανά τα ηνία, με αντίστροφη όμως σειρά, ακολουθούμενες από την GP23 του Jorge Martin που γρήγορα πέρασε δεύτερος. Πίσω τους ήταν ο Francescο Bagnaia, εμπρός από τον Aleix Espargaro, o οποίος και πάλι δεν ξεκίνησε καλά.

Γρήγορα όμως ο Αυστραλός της Red Bull KTM Factory Racing έκανε την αντεπίθεσή του, περνώντας όχι μόνο τον Ισπανό της Prima Pramac αλλά και τον ομόσταυλό του στην κορυφή, όπως και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 τον Jorge Martin στην Τ13, για την τρίτη θέση.

Τελικά όμως ήταν ο Brad Binder εκείνος που πήρε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού κάνοντας με αποφασιστικότητα την κίνησή του δύο γύρους πριν το τέλος. Ο Jack Miller υπέκυψε και στον Francesco Bagnaia, στον τελευταίο από τους 12 γύρους του αγώνα sprint, με τον Ιταλό της Ducati Lenovo Team να ανεβαίνει έτσι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και στον Αυστραλό της αυστριακής ομάδας στο τρίτο.

Τέταρτος τερμάτισε ο Jorge Martin, ενώ την 6άδα μετά και την πτώση του Aleix Espargaro συμπλήρωσαν οι Miguel Oliveira και Dani Pedrosa.

Τους 3, 2 και 1 τελευταίους βαθμούς στο sprint πήραν αντίστοιχα οι Maverick Vinales, Johann Zarco και Marco Bezzecchi.

Εν όψει του αυριανού GP στην ισπανική πίστα, ο Marco Bezzecchi παραμένει επικεφαλής της βαθμολογίας με 65 βαθμούς ακολουθούμενος από τον Francesco Bagnaia που τώρα ανεβαίνει στους 62 βαθμούς.

Τα φώτα στη σχάρα εκκίνησης του αυριανού αγώνα στη Jerez σβήνουν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ