top icon
Περιβάλλον

Και το όνομα αυτού, Toyota Mirai!

Η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει το όνομα του νέου της οικολογικού σεντάν που καταναλώνει υδρογόνο και θα αρχίσει να πωλείται σε Ιαπωνία, Αμερική και Ευρώπη από την επόμενη χρονιά.

Η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει το όνομα του νέου της οικολογικού σεντάν που καταναλώνει υδρογόνο και θα αρχίσει να πωλείται σε Ιαπωνία, Αμερική και Ευρώπη από την επόμενη χρονιά.

Πρόκειται ασφαλώς για το γνωστό μας FCV, που αναμένεται να ξεκινήσει την καριέρα του στην Ιαπωνία την προσεχή άνοιξη και στον υπόλοιπο κόσμο από το επερχόμενο καλοκαίρι και εξής. Το νέο Mirai, που στα ιαπωνικά σημαίνει «μέλλον» αποτελώντας το προϊόν των ερευνητικών προσπαθειών της Toyota εδώ και δύο περίπου δεκαετίες, θα είναι σε θέση να προσφέρει μία αυτονομία κίνησης που θα ανέρχεται στα 483 χλμ. Διαθέτει δύο δεξαμενές υψηλής πίεσης για την αποθήκευση του υδρογόνου που βρίσκονται εγκατεστημένες κάτω από το δάπεδο, μέσω των οποίων τροφοδοτείται η κυψέλη του οχήματος μεταφέροντας μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, σε αντίθεση με τον… σεβαστό χρόνο που απαιτείται για την φόρτιση των συσσωρευτών στα ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα, στην περίπτωση του Mirai ο ανεφοδιασμός δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά. Θυμίζουμε πως τα οχήματα που καταναλώνουν υδρογόνο εκπέμπουν από τις εξατμίσεις τους… καθαρό νερό!

Το νέο Mirai έχει υποβληθεί σε εξαντλητικές δοκιμές κάτω από όλες τις κλιματολογικές και όχι μόνο συνθήκες καθώς και σε όλα τα απαραίτητα crash tests, ενώ οι δημιουργοί του εγγυώνται πως, εκτός από οικολογικό, είναι ένα αυτοκίνητο που είναι σε θέση να προσφέρει και αρκετές δόσεις οδηγικής ευχαρίστησης._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ