top icon
Αγώνες

Formula 1: Αισιόδοξοι στην Alpine πως μπορούν να κοντράρουν την Mercedes

Ο Otmar Szafnauer, επικεφαλής της Alpine, είναι αισιόδοξος πως η ομάδα του μπορεί ακόμα να κοντράρει την γερμανική ομάδα, παρά την μη ιδανική εκκίνηση στη σεζόν.

Η Alpine την σεζόν του 2022 προσπέρασε τη McLaren τερματίζοντας τέταρτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, και φέτος σκοπεύει να βρεθεί πιο κοντά στην τρίτη παρά στη πέμπτη θέση.

Ο στόχος αυτός θα αργήσει να υλοποιηθεί, ύστερα από την εντυπωσιακή άνοδο της Aston Martin, με την ομάδα από το Silverstone να βρίσκεται δεύτερη πίσω από την κυρίαρχη Red Bull στα πρώτα τρία Grand Prix. Η Alpine βρίσκεται έκτη στον βαθμολογικό πίνακα, πίσω από τη Mercedes τη Ferrari και τη McLaren. Θυμίζουμε πως η Alpine είχε και τα δύο μονοθέσια της στην δεκάδα στον αγώνα της Μελβούρνης, ο οποίος τελείωσε άδοξα για την γαλλική ομάδα όταν οι οδηγοί της συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Ενώ η Aston Martin δείχνει να είναι αρκετά πιο μπροστά από την Alpine, η ομάδα από το Enstone δεν εγκαταλείπει το στόχο της να παραμείνει τέταρτη και τώρα έχει στρέψει τη προσοχή της στο να πιάσει τη Mercedes.

Σε συνέντευξη του στην Αυστραλία ο Szafnauer δήλωσε: «Μπορούμε να τους κοντράρουμε. Θα φέρουμε και εμείς πακέτο αναβαθμίσεων στο Αζερμπαϊτζάν, και κάτι ακόμα στο επόμενο Grand Prix του Μαϊάμι, και έτσι συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το μονοθέσιο μας. Είχαμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο πέρσι και αν συνεχίσουμε έτσι, μπορούμε να πετύχουμε το ίδιο και φέτος. Τη προηγούμενη χρονιά η ροής της ανάπτυξης του αυτοκινήτου μας ήταν αρκετά καλή, και αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, μέσα στη χρονιά θα πλησιάσουμε αρκετά (τη Mercedes).

«Ξέρω τι ετοιμάζουμε. Αυτό που δεν ξέρω είναι τι ετοιμάζει η Mercedes.»

F1 Otmar Szafnauer

Η Alpine βρέθηκε μόλις τρία δέκατα πίσω από τη Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές στη Σαουδική Αραβία, αλλά η γερμανική ομάδα κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά ερχόμενη στην Αυστραλία.

Ο τεχνικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Pat Fry δήλωσε πως η ομάδα έχει να βρει ακόμα 4 με 5 δέκατα για να μπορεί να αναμετρηθεί ισάξια με τους αντιπάλους της στις κατατακτήριες. Το feedback που έρχεται από το εργοστάσιο του δίνουν αυτοπεποίθηση πως αυτή η διαφορά μπορεί να καλυφθεί.

«Πρέπει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά όταν έρθουμε στο Baku, και μερικά ακόμη στον επόμενο, και θεωρώ στον έκτο αγώνα, θα έχουν γίνει τα ανάλογα βήματα. Τα κομμάτια που ελπίζαμε να φέρουμε στο Μαϊάμι δείχνουν θετικά δείγματα στο εργοστάσιο και καταφέραμε να τα εντάξουμε στο μονοθέσιο. Είμαστε κατά μέσο όρο 4 με 5 δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από αυτό που ψάχνουμε, για να αντιμετωπίσουμε ισάξια τους αντιπάλους μας εκτός της Red Bull. Πρέπει απλώς να εξελιχθούμε γρηγορότερα από εκείνους.»

F1 Otmar Szafnauer

Με την Mercedes να μην φέρνει μια σημαντική αναβάθμιση στο πάτωμα της στον αγώνα της Formula 1 στο Baku, (αλλά στην Ίμολα, δύο αγώνες μετά) η Alpine θα μπορούσε στους επόμενους δύο αγώνες να μειώσει σημαντικά τη διαφορά.

Όμως ο Fry προειδοποιεί να μην δίνεται έμφαση στο τι αναβαθμίσεις θα φέρει η Mercedes, και πότε, αλλά εστιάζει στο να μεγιστοποιήσει την δυνατότητα εξέλιξης της ομάδας του κατά τη διάρκεια της σεζόν.

« Έχουμε κάποια βήματα που πρέπει ακόμα να κάνουμε, χωρίς να ξέρεις τι κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες. Μέσα στους επόμενους αγώνες θα υπάρξει αισθητή διαφορά στην απόδοση που θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τις διαφορές. Δεν θα δούμε άμεσα αποτελέσματα από τον αγώνα στο Baku, αλλά είναι ένας αγώνας ανάπτυξης του μονοθεσίουγια την υπόλοιπη σεζόν. Και δεν γνωρίζεις που βρίσκονται οι υπόλοιποι.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • F1 Alpine
  • F1 Otmar Szafnauer
  • F1 Otmar Szafnauer
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ