top icon
Επικαιρότητα

Η VW θέλει να σταματήσει την Tesla

Χαλίφης στη θέση του χαλίφη;

Το ότι η Tesla κατέχει σήμερα ηγετικό ρόλο στον τομέα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, δεν αποτελεί είδηση. Ήδη η αμερικάνικη εταιρεία, η οοία δραστηριοποιείται στο χώρο αυτοκίνησης –και όχι μόνο!- υπό τις «διαταγές» του πάντοτε δραστήριου Elon Musk, βγάζει αυτές τις μέρες από τη γραμμή παραγωγής της το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της ευελπιστώντας ότι από το 2020 και εξής οι ετήσιες ηλεκτρικές της πωλήσεις θα υπερβαίνουν τις 1 εκ. μονάδες.

Το VW Group, παρά τα προβλήματα που το ταλανίζουν εξαιτίας του διαβόητου σκανδάλου που ξέσπασε πριν δύο σχεδόν χρόνια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, θέλει να βάλει… φρένο στην πορεία της Tesla αποτελώντας εν πολλοίς το «αντίπαλο δέος», ούτως ώστε σε λίγα χρόνια από σήμερα να αναδειχτεί ως η Νο1 δύναμη και στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Βλέπουμε την VW ως την εταιρεία που θα σταματήσει την Tesla, καθώς έχουμε ικανότητες οι οποίες απουσιάζουν σήμερα από την αμερικάνικη εταιρεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της VW, Herbert Diess.

Σύμφωνα με τον Diess, στόχος των ιθυνόντων της VW είναι μέσα στα προσεχή χρόνια να καλυφθεί το τεχνολογικά χαμένο έδαφος στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με αντιστάθμισμα την κατασκευαστική εμπειρία του Ομίλου αλλά και την παγκόσμια εμβέλεια των 12 εταιρειών που εσωκλείονται αυτή τη στιγμή στους κόλπους του._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ