top icon
Αγώνες

MotoGP: Οι απόντες και οι «νέοι» παρόντες του GP ΗΠΑ

Ο τρίτος γύρος του MotoGP που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο στο Austin του Τέξας φέρνει στο grid «νέα» ονόματα που θα αντικαταστήσουν τους τραυματίες αναβάτες.

Από το GP ΗΠΑ, τρίτο αγώνα της χρονιάς στο MotoGP, θα απουσιάζει ο Marc Marquez, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του στο χέρι, ύστερα από το γνωστό συμβάν του εμβολισμού του Miguel Oliveira στo Portimao της Πορτογαλίας.

Ο Ισπανός έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MotoGP δεν συμμετείχε, εξαιτίας του ίδιου λόγου, ούτε στο GP Αργεντινής, δεύτερο γύρο του θεσμού για το 2023.

MotoGP - Marc Marquez

Τη θέση του Marc Marquez στο Austin θα πάρει ο επίσημος δοκιμαστής της Honda, Stefan Bradl, ο οποίος τις προηγούμενες δύο ημέρες συμμετείχε στη Jerez της Ισπανίας σε ένα επίσημο τεστ των εργοστασιακών ομάδων του MotoGP.

Σε αντίθεση, ο Joan Mir, μετά τον δικό του τραυματισμό στην Πορτογαλία, επιστρέφει στα γκαράζ της Repsol Honda.

MotoGP

Με τη σειρά του, ο Enea Bastianini θα μείνει για έναν ακόμα αγώνα εκτός δράσης. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati Lenovo Team είχε τραυματιστεί στην Πορτογαλία όταν ο Luca Marini επιχείρησε ανεπιτυχώς να τον περάσει – κάτι που οδήγησε σε πτώση που κόστισε στον «Bestia» έναν σπασμένο ώμο.

MotoGP - Enea Bastianini

Τη θέση του Enea Bastianini στο GP ΗΠΑ θα πάρει ο Michele Pirro, που και αυτός ταξιδεύει σήμερα από την Jerez με τελικό προορισμό το Austin.

Προς ώρας, άγνωστο παραμένει αν ο επίσης τραυματίας Miguel Oliveira θα δώσει το «παρών» στον αγώνα που θα λάβει χώρα στο Circuit Of The Americas. Σύμφωνα με την RNF CrypoDATA, η τελική απόφαση θα παρθεί αύριο ύστερα από τις δέουσες ιατρικές  εξετάσεις του Πορτογάλου αναβάτη.

MotoGP - Miguel Oliveira

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ