top icon
Κόσμος

H Tesla αποκαλύπτει τα επόμενα τρία νέα μοντέλα της

Σχεδόν αθόρυβα η Tesla αποκάλυψε σήμερα ποια είναι τα νέα μοντέλα που θα δούμε να παρουσιάζει τα προσεχή χρόνια. Με σημαντικότερο εξ αυτών ένα συμπαγές ΕV.

Έχοντας αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης Investor Day που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στην περιγραφή του Master Plan Part 3, η Tesla αποτύπωσε και στο χαρτί σήμερα τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και στοιχεία.

Το σχετικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε από την Tesla στον ιστότοπό της είναι αρκετά μακροσκελές και τεχνικό, περιγράφοντας των σύνολο των εκτιμήσεων και μελετών της Νο 1 αυτοκινητοβιομηχανίας στο μαγικό κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων. Αφιερωμένο στη στρατηγική και τη βιωσιμότητα των μπαταριών σε μεγάλο τμήμα του, στο έγγραφο περιλαμβάνονται επίσης όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.

Το πιο σημαντικό ενδεχομένως είναι ένα όχημα που θα κατατάσσεται στην compact κατηγορία – πιθανότητα πρόκειται για το φημολογούμενο Model 2 των 25.000 δολαρίων. Όπως αποκαλύπτεται, το συγκριμένο όχημα θα διαθέτει μια μπαταρία LFP με χωρητικότητα 53 kWh. Η Tesla προβλέπει ότι το συμπαγές αυτό EV έχει δυνατότητες για 42 εκατομμύρια πωλήσεις, που είναι σχεδόν διπλάσιες από τις εκτιμώμενες πωλήσεις των Model 3 και Model Y. Σε κάθε περίπτωση, η Tesla δεν αναφέρει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι ως άνω προβλεπόμενες πωλήσεις.

Tesla Model 2

Περνώντας στο δεύτερο νέο μοντέλο, η Tesla αναφέρει ότι πρόκειται για ένα επαγγελματικό/επιβατικό van με μπαταρία High Nickel (σ.σ.: η Tesla αναφέρεται με τον συγκεκριμένο όρο σε έναν συσσωρευτή με καθόδους νικελίου μαγγανίου με χαμηλό έως και μηδενικό κοβάλτιο, οι οποίες παράγονται επί του παρόντος και βρίσκονται υπό εξέλιξη από την αμερικανική εταιρεία είτε σε προμηθευτές είτε σε διάφορες ερευνητικές ομάδες) χωρητικότητας 100 kWh. Η εταιρεία αναμένει ότι αυτό το μοντέλο έχει δυνατότητες για 10 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το Master Plan Part 3 της εταιρείας αναφέρει και ένα τρίτο όχημα, το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των λεωφορείων, το οποίο θα διαθέτει μια μπαταρία LFP με χωρητικότητα 300 kWh. Η εταιρεία εκτιμά ότι αυτό το προϊόν έχει δυνατότητες για 1 εκατομμύριο πωλήσεις.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας που αναφέρεται για το Cybertruck – 100 kWh High Nickel.

Στην περίπτωση του Semi, η Tesla κάνει λόγο για δύο εκδόσεις, τις Light και Heavy, οι οποίες διαθέτουν μπαταρία 500 και 800 kWh αντίστοιχα.

Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ