top icon
Επικαιρότητα

Mahindra Reva L-ion

H Mahindra Reva, που κατασκευάζει στην Ινδία ηλεκτρικά οχήματα, συμμετείχε πρόσφατα σε μια παγκόσμια αποστολή αυτοκινήτων προηγμένης τεχνολογίας (World Advanced Vehicle Expedition) με το Reva L-ion.

H Mahindra Reva, που κατασκευάζει στην Ινδία ηλεκτρικά οχήματα, συμμετείχε πρόσφατα σε μια παγκόσμια αποστολή αυτοκινήτων προηγμένης τεχνολογίας (World Advanced Vehicle Expedition) με το Reva L-ion.
 
Η αποστολή ξεκίνησε από το Παρίσι στις 11 Σεπτεμβρίου και τερμάτισε στη Πράγα στις 25 του ίδιου μήνα, καλύπτοντας 2.963 χιλιόμετρα σε 8 χώρες μέσα σε δύο εβδομάδες. Η εκστρατεία αυτή κατά την διάρκεια της διαδρομής της στην Ευρώπη, είχε την ειδική αποστολή να προωθήσει την ιδέα της ηλεκτροκίνησης με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με επισκέψεις σε σχολεία, επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και ενδιαφέροντα σημεία για την εξάπλωση της ιδέας και την διάδοση της. Η οργάνωση της αποστολής έγινε από τον Louis Palmer, τον πρώτο άνθρωπο που εξερεύνησε τον κόσμο με ένα ηλιακό όχημα, και διέσχισε την Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Αυστρία, Λινχτενστάϊν, Ελβετία, τις Κάτω Χώρες και την Δημοκρατία της Τσεχίας.
 
Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία θα έπρεπε να παράξουν τον ηλεκτρισμό που θα κατανάλωναν στην χώρα τους για να τροφοδοτηθεί κατά την διάρκεια της αποστολής στην Ευρώπη. Η Mahindra Reva συνεργάστηκε με ένα πρόγραμμα παραγωγής ρεύματος με βιομάζα το οποίο διεξήγαγε η βιομηχανία Stering Agro, για αυτό τον σκοπό.
 
Το Reva L-ion που συμμετείχε στην αποστολή είχε ειδικά εξοπλισθεί για να δοκιμασθεί η τεχνολογία του οχήματος συμπεριλαμβανόμενης και της γρήγορης επανατροφοδότησης, η αυτονομία και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας λιθίου. Το Reva L-ion λειτούργησε με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επειδή η Mahindra Reva αγόρασε 1000 KwH, με μηδενικό άνθρακα με την υποστήριξη του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 
Συγκριτικά με τα υπόλοιπα 19 ανταγωνιστικά μοντέλα, η ομάδα αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη στους ακόλουθους τομείς:
Αποδοτικότητα (Efficiency) 3η θέση, επιτάχυνση 4η θέση, αυτονομία 4η θέση, χρηστικότητα 2η θέση (σε σύγκριση με άλλα 16 ανταγωνιστικά μοντέλα) και πρώτη θέση στα τετράτροχα. Ευκολία στο παρκάρισμα 3η θέση και ανατροφοδότηση 4η θέση.
 
Η ομάδα Reva, επέδειξε τα ηλεκτρικά οχήματα στις χώρες τις Ευρώπης και απέδειξε ότι μπορούν να διατηρήσουν υψηλές ταχύτητες στους αυτοκινητόδρομους για πάνω από 150 χλμ, με τον νέο γρήγορο ανατροφοδότη REVA L-ION που επαναφόρτιζε το όχημα σε μικρό χρονικό διάστημα, πολύ γρηγορότερα από τα άλλα συμμετέχοντα τετράτροχα οχήματα. 

 
Η βιομηχανία Mahindra Reva συγκεντρώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες τις οποίες εφαρμόζει στα οχήματα της. Είναι μία από τις πρώτες κατασκευάστριες ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1993 με την επωνυμία REVA Electric Car Company, κοινή επένδυση μεταξύ του Ομίλου Maini Group of Bangalore και της AEV LLC Ηνωμένων Πολιτειών. Η εταιρεία αποκτήθηκε από τον Όμιλο Mahindra τον Μάϊο 2010, ο οποίος έχει κύκλο εργασιών 12,5 Δις Δολλάρια. Τα ηλεκτροκίνητα Reva λανσαρίστηκαν στην Βακαλόρη το 2001 και στο Λονδίνο το 2004 (με την επωνυμία G_Wiz) Tον Σεπτέμβριο του 2009 στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, η εταιρεία παρουσίασε 2 νέα αυτοκίνητα, το τετραθέσιο REVA NXR και το διθέσιο REVA NXG.
 
Η Mahindra Reva απασχολεί 280 υπαλλήλους και εδρεύει στη Bommasandra στη Βιομηχανική Περιοχή της Βακαλόρης, στην Ινδία κοντά στην Ηλεκτρονική Πόλη, ένα από τα επίκεντρα τεχνολογίας στον κόσμο.
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ