top icon
Επικαιρότητα

Δύο οι νέες Lamborghini στο Παρίσι;

Σύμφωνα με νεότερες όχι όμως και επίσημες πληροφορίες, η ιταλική φίρμα θα παρουσιάσει στο Παρίσι όχι ένα, αλλά δύο νέα μοντέλα: τον αντικαταστάτη της Murcielago, καθώς και ένα πρωτότυπο με την κωδική προς το παρόν ονομασία 83X!

Σύμφωνα με νεότερες όχι όμως και επίσημες πληροφορίες, η ιταλική φίρμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο Παρίσι όχι ένα, αλλά δύο νέα μοντέλα: τη νέα Jota, τον αντικαταστάτη της Murcielago, καθώς και ένα πρωτότυπο με την κωδική προς το παρόν ονομασία 83X!
 
Δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό κυρίως τύπο, τα οποία βασίζονται σε πληροφορίες προερχόμενες από το «εσωτερικό» της Lamborghini, αναφέρουν πως ο αντικαταστάτης της νέας Murcielago θα πραγματοποιήσει τελικά το ντεμπούτο του στην επερχόμενη Έκθεση του Παρισιού σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από σήμερα. Προς το παρόν, και πάντοτε με βάση τις ίδιες πηγές, το νέο supercar των Ιταλών φαίνεται να φέρει την κωδική ονομασία «LB715-5». Τι κρύβεται όμως πίσω από την περίεργη αυτή «αριθμολογία»; Αν αναλογιστούμε την πάγια τακτική της ιταλικής εταιρείας όσον αφορά την ονοματολογία των μοντέλων της, τότε κάθε άλλο παρά δύσκολο είναι να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα πως η ισχύς του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα, που θα κινεί τη νέα Jota υιοθετώντας ένα εξελιγμένο σύστημα άμεσου ψεκασμού, θα είναι τελικά 715 ίπποι! Το μοναδικό ίσως… πρόβλημα στην περίπτωση μας είναι ο αριθμός «5», ο οποίος -κατά πάσα πιθανότητα- φαίνεται να καταδεικνύει πως, εκτός από το γνωστό σύστημα τετρακίνησης της εταιρείας, η νέα αυτή υπερκατασκευή από τη Σάντ’ Άγκατα θα απολαμβάνει, συν τοις άλλοις, τις υπηρεσίες ενός «έξτρα» συστήματος κίνησης, άμεσα συνδεδεμένο προφανώς με την υβριδική τεχνολογία (ηλεκτροκινητήρας;).
 
Από εκεί και πέρα τώρα, οι Ιταλοί πρόκειται να παρουσιάσουν στο Παρίσι και ένα πρωτότυπο μοντέλο, με την κωδική ονομασία 83Χ, για το οποίο όμως δεν υπάρχουν εκτιμήσεις ή πληροφορίες σχετικά με το ποιόν της –πέρα βέβαια από τη δεδηλωμένη αλλά και γενικότερη πρόθεση της Lamborghini να επενδύσει στο εξής στην εξέλιξη και χρήση ελαφριών υλικών σε κάθε μελλοντική της δημιουργία.
 

Σε κάθε περίπτωση, τα νέα από το στρατόπεδο της φίρμας αναμένονται συναρπαστικά. Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν, καθώς οι Ιταλοί πρόκειται να αποκαλύψουν επίσημα, πλην όμως…. σταδιακά, τις τελικές προθέσεις τους κατά τη διάρκεια των προσεχών δύο εβδομάδων! _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ