top icon
Αγώνες

WRC: Κοντά στην Ford ο Solberg

Όπως φημολογούταν, ο Petter Solberg βρίσκεται μία ανάσα από την Ford, αρκεί η βρετανική ομάδα να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στο θεσμό το 2012.

Οι μέρες περνάνε και ακόμα η Ford δεν έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στο WRC για την επόμενη χρονιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Malcolm Wilson και η M-Sport δεν σχεδιάζουν τα πλάνα τους για τη νέα χρονιά. Ακόμα και αν η Ford δεν στηρίξει οικονομικά τον Βρετανό μάνατζερ, ο ίδιος θα συνεχίσει την εμπλοκή του στο θεσμό, έστω και χωρίς τον μανδύα της εργοστασιακής ομάδας. Βέβαια, αυτή τη στιγμή οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό σημείο, την ώρα που η FIA ανακοίνωσε την αλλαγή της ημερομηνίας για δήλωση συμμετοχής των εργοστασιακών ομάδων στο θεσμό του WRC, από τις 12 Δεκεμβρίου για τις 19 του ίδιου μήνα.
 
Ο Jari Matti Latvala θα αποτελέσει σε κάθε περίπτωση τον πρώτο οδηγό της ομάδας, ενώ αυτή του δεύτερου παίζεται ανάμεσα στους Peter Solberg και Ott Tanak. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι o Solberg είναι το φαβορί, κάτι που παραδέχθηκε και πηγή μέσα από την Ford, την ώρα που το Σαββατοκύριακο ο Νορβηγός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003 θα οδηγήσει για πρώτη φορά το Fiesta WRC σε διαδρομή λίγο έξω από την Valence, η οποία και θα αποτελέσει το επίκεντρο του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Η συγκεκριμένη πηγή, ανέφερε στο βρετανικό Autosport: «Ο Petter παραμένει ένας πολύ γρήγορος οδηγός και ικανός να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πάλι. Στη δοκιμή που θα πραγματοποιήσει θα τον δούμε και πάλι με τα χρώματα της Ford, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις επιδόσεις του. Πέρα από αυτό, δεν έχει συζητηθεί κάτι περισσότερο».
 
Ο Solberg, μετά το τέλος των βραβείων του Autosport, είχε δηλώσει ότι στο Memorial Bettega ήταν η τελευταία του εμφάνιση με το DS3 WRC, δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ford. «Πιστεύω ότι με τον Jari Matti μπορούμε να κάνουμε μία πολύ δυνατή ομάδα τη νέα χρονιά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Jari έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει Πρωταθλητής, ενώ εγώ από την πλευρά μου θέλω να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Τρία χρόνια ήμουν ιδιώτης, αλλά τώρα θέλω πάρα πολύ να επιστρέψω σε ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο. Ξέρω πολύ καλά τι μπορώ να κάνω ακόμα και θα είναι φανταστικό να επιστρέψω και να συνεργαστώ και πάλι με τον Malcolm»._Π.Τ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ