top icon
Αγώνες

Καθʼ οδόν το Citroen DS1!

Ανεπιβεβαίωτες έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η Citroen αναμένεται να παρουσιάσει την πρωτότυπη μορφή του νέου DS1 στην Έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο διευρύνοντας έτσι τη γκάμα της εν λόγω οικογένειας.

Ανεπιβεβαίωτες έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η Citroen αναμένεται να παρουσιάσει την πρωτότυπη μορφή του νέου DS1 στην Έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο διευρύνοντας έτσι τη γκάμα της εν λόγω οικογένειας.

Η συγκεκριμένη πληροφορία, η οποία προέρχεται από έγκυρα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί έχοντας ως δεδομένη τη δεδηλωμένη πρόθεση των Γάλλων της Citroen να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την οικογένεια μοντέλων DS, η οποία ήδη σημειώνει απόλυτα ικανοποιητικές πωλήσεις ανά την Ευρώπη. Επί του προκειμένου, το νέο DS1, που κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε ως πρωτότυπο στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης, θα αρχίσει να διατίθεται περί τα τέλη του 2012 με αρχές του 2013 και θα βασίζεται στο δάπεδο του ανανεωμένου C1 (107 και Aygo, φυσικά) που θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά που έρχεται. Σχεδιαστικά, αν και ακόμα δεν έχουμε σαφή εικόνα, αναμένονται σημαντικές διαφορές, καθώς οι Γάλλοι αναμένεται να «προκίσουν» το νέο DS1 με τη χαρακτηριστικά φώτα και την «έντονη» μάσκα που γνωρίσαμε στα DS3, DS4 και DS5. Από πλευράς διαστάσεων, θα πρέπει να αναμένουμε ένα κομψό όχημα με μήκος περί τα 3,6 μ., το οποίο, όπως αναμένεται, θα αντιπαρατεθεί με το εμπορικό hit των Ιταλών της Fiat που ακούει στο όνομα «500».

Κάτω από το καπό του DS1 θα συναντάμε μια αρκούντως ευρεία γκάμα κινητήριων συνόλων, κατά πάσα πιθανότητα 3κύλινδρων, που θα αποτελούν τον καρπό της ήδη γνωστής συνεργασίας του γκρουπ PSA με τη γερμανική BMW, με απόδοση που θα κυμαίνεται από τους 68 έως και τους 100 ίππους. Πολύ πιθανό είναι, μάλιστα, ένα χρόνο αργότερα μετά το ντεμπούτο των πρώτων εκδόσεων ευρείας παραγωγής, να παρουσιαστεί και η πιο καυτή έκδοση GTi, ο κινητήρας της οποίας θα αποδίδει περί τους 130 ίππους. Υπομονή λοιπόν, λίγους μόλις μήνες, προκειμένου να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τις επόμενες κινήσεις της Citroen στο θέμα «οικογένεια DS».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ