top icon
Κόσμος

Ποια γειτονική μας χώρα επέλεξαν οι Ford και LG για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών;

Για μια ακόμα φορά οι γείτονες κέρδισαν την ψήφο εμπιστοσύνης δύο μεγάλων «παιχτών» της αυτοκίνησης και της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Η Ford εντείνει τις δράσεις και αυξάνει τις επενδύσεις της στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της ηλεκτροκίνησης σκοπεύοντας, όπως η ίδια έχει ανακοινώσει, να πουλά μόνο ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς από το 2030 και μετά.

Με τα μηδενικών εκπομπών επιβατικά και επαγγελματικά της οχήματα να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, η μπλε οβάλ εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τη σύναψη μιας νέας συνεργασίας με την LG Energy Solutions (LG ES) για την κατασκευή ενός νέου εργοστάσιου κατασκευής μπαταριών.

Ford Mustang Mach-E

Πιο συγκεκριένα, οι δύο πλευρές – μαζί με τον τρίτο εταίρο της «συμμαχίας», την Koc Holding – υπέγραψαν ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας, η οποία θα αναλάβει τη δημιουργία της εν λόγω μονάδας κατασκευάζοντας σε αυτή συσσωρευτές ενέργειας για τα επαγγελματικά οχήματα της Ford που θα πωλούνται στην Ευρώπη.

Ford και LG «πάνε» Τουρκία

Η μονάδα αυτή θα βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη του Baskent, κοντά στην Άγκυρα, στη γειτονική μας Τουρκία. Η Ford είναι πεπεισμένη ότι το όλο project θα ξεκινήσει να αποφέρει καρπούς όχι αργότερα από το 2026.

Η Ford, η LG και η Koc Holding δήλωσαν επίσης ότι ο αρχικός τους στόχος είναι η παραγωγή μπαταριών με συνολική χωρητικότητα 25 GWh σε ετήσια βάση. Στο μέλλον, η παραγωγή είναι πιθανόν να αυξηθεί στις 45 GWh ανά έτος.

Ford Tourkia

«Η Ford συνεχίζει να ενισχύει τα σχέδιά της για τα ηλεκτρικά οχήματα καθώς ενισχύουμε την παραγωγή προκειμένου να καταστούμε πρωτοπόροι στην επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων», σχολιάζει η Lisa Drake, αντιπρόεδρος της Ford EV Industrialization. «Τηρούμε τη δέσμευση να παράγουμε μπαταρίες στην ίδια περιοχή όπου κατασκευάζουμε ηλεκτρικά οχήματα».

Θυμίζουμε ότι η Ford συνεργάζεται με την Koc Holding εδώ και δεκαετίες, με τις δύο εταιρείες να διαχειρίζονται την κοινοπραξία Ford Otosan που ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 60 χρόνια.

Η LG, από τη μεριά της, κάθε άλλο παρά νέος συνεργάτης είναι για την Ford. Ο τεχνολογικός γίγαντας από την Κορέα παρέχει ήδη μπαταρίες για την ηλεκτρική Mustang Mach-E και το ηλεκτρικό E-Transit από το εργοστάσιό του που βρίσκεται στην Πολωνία.

Ford Mustang Mach-E

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ