top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Maserati GranTurismo MC Stradale!

Πρόκειται για το ταχύτερο, ελαφρύτερο και πιο ισχυρό μοντέλο στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας, που και αυτό με τη σειρά του αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην πόλη του φωτός.

Πρόκειται για το ταχύτερο, ελαφρύτερο και πιο ισχυρό μοντέλο στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας, που και αυτό με τη σειρά του αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην πόλη του φωτός.  
 
Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό, όχι μόνο από το παρουσιαστικό του μοντέλου, αλλά κυρίως από την ονομασία του, πρόκειται για την πλέον καθαρόαιμη σε χαρακτήρα έκδοση της GranTurismo S. Εμπνευσμένη, σύμφωνα με τα λεγόμενα των Ιταλών, από τα αγωνιστικά του πρωταθλήματος Trofeo της μάρκας αλλά και από τα «όπλα» του θεσμού GT4, η έκδοση Stradale υπόσχεται έντονες συγκινήσεις πίσω από το τιμόνι της, με αγωνιστική σχεδόν συμπεριφορά και ακόμα υψηλότερες επιδόσεις. Κάτω από το καπό της, ο γνωστός V8 κινητήρας της… Ferrari αποδίδει πλέον 450 ίππους, επιτρέποντας στην Stradale να υπερβαίνει σε τελική ταχύτητα το φράγμα των 300 ίππων.
 
Σχεδιαστικά (και όχι μόνο), η Maserati προσέδωσε στη συγκεκριμένη έκδοση ακόμα πιο επιθετικό χαρακτήρα (βλ. νέους τροχούς, διαφορετικές απολήξεις στην εξάτμισης κοκ), ενώ τα νέα και πιο… προκλητικά αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω συντείνουν με τη σειρά τους, και μάλιστα καθοριστικά, προς την κατεύθυνση βελτίωσης της συμπεριφοράς του αμαξώματος, τόσο στις στροφές, όσο και στις υψηλές ταχύτητες στην ευθεία. Στο εσωτερικό τώρα, οι Ιταλοί… απομάκρυναν δια παντός τα πίσω καθίσματα, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.
 
Ωστόσο, περισσότερα στοιχεία –πέραν των προαναφερθέντων- για τη νέα Stradale δεν έχουν ακόμα δει το φως της δημοσιότητας., καθώς οι Ιταλοί αναμένεται να ανοίξουν πλήρως τα χαρτιά του αμέσως μόλις ανοίξουν οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού. _Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ