top icon
Αγώνες

WRC: Με ένα αυτοκίνητο η Mini

Η Mini το 2012 θα συμμετάσχει με ένα αυτοκίνητο, που θα οδηγεί ο Dani Sordo, ενώ στο δεύτερο θα εναλλάσσονται διάφοροι οδηγοί, με τον Campana να πλαισιώνει τον Ισπανό στο Μόντε Κάρλο.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Mini θα ακολουθούσε ολόκληρο το πρόγραμμα του 2012 με δύο οδηγούς, η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σπορ, μετά τα προβλήματα που έχει η εταιρία CSI του Vladimir Antonov, η οποία και κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της North One Sport (global promoter του WRC), εν τέλει θα συμμετάσχει και στους 13 αγώνες, αλλά με έναν οδηγό και χωρίς το μανδύα της εργοστασιακής ομάδας. Έτσι, ο Ισπανός Dani Sordo θα είναι αυτός που θα οδηγήσει το αυτοκίνητο, με τον Kris Meeke να τίθεται εκτός. Ο Βρετανός θα μείνει εκτός στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, με τον Γάλλο Pierre Campana να παίρνει τη θέση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Mini προσπάθησε να εξασφαλίσει χορηγούς για ένα τρίτο αυτοκίνητο, έτσι ώστε να συμμετάσχει και ο Meeke, αλλά εν τέλει αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Βέβαια, μέσα από την Prodrive, η οποία και έχει την ευθύνη προετοιμασίας των Mini και της εκπροσώπησης της ομάδας, αναφέρουν ότι ο Meeke παραμένει μέλος της ομάδας: «Ο Kris είναι ένας εξαιρετικός οδηγός και μέλος της ομάδας. Θέλουμε να τον δούμε τη νέα χρονιά σε όσους περισσότερους αγώνες γίνεται».
 
Ουσιαστικά, ο Sordo θα συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες ως εργοστασιακή συμμετοχή, ενώ δίπλα του θα εναλάσσονται διάφοροι οδηγοί με ισχυρούς χορηγούς, ουσιαστικά αγοράζοντας τη θέση. Με αυτόν τον τρόπο, ο David Richards θα προσπαθήσει να συνεχίσει την εξέλιξη του αυτοκινήτου, συγκεντρώνοντας τον απαραίτητο προϋπολογισμό «νοικιάζοντας» το δεύτερο εργοστασιακό Mini. Από εκεί και πέρα, ο Meeke θα κάνει την εμφάνιση του σε ένα τρίτο αυτοκίνητο, όποτε αυτό είναι δυνατό._Π.Τ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ