top icon
Επικαιρότητα

Mazda Kiyora Concept

Πιστή στη σχεδιαστική φιλοσοφία του Nagare, η Mazda παρουσιάζει ένα ακόμα πρωτότυπο όχημα με την ονομασία Kiyora.

Πιστή στη σχεδιαστική φιλοσοφία του Nagare, η Mazda παρουσιάζει ένα ακόμα πρωτότυπο όχημα με την ονομασία Kiyora. Πρόκειται για ένα μικρό lifestyle αυτοκίνητο, το οποίο ενσωματώνει τεχνολογίες που το επόμενο διάστημα θα περάσουν στα μοντέλα παραγωγής της εταιρίας.
 
Κάτω από το καπό του φιλοξενεί ένα νέο κινητήρα 1.3 DISI, που συνεργάζεται με ένα περιορισμένου βάρους αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και το έξυπνο σύστημα SISS, που απενεργοποιεί τον κινητήρα, όταν το όχημα βρίσκεται σταματημένο. Η εξέλιξη αυτών των συστημάτων έχει γίνει στην Ιαπωνία, με στόχο την ενίσχυση του fun to drive χαρακτήρα και ταυτόχρονα την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.
 
Το Kiyora απευθύνεται σε ένα νεανικό κοινό, που θέλει να μετακινείται με ένα όχημα μοντέρνο, πρακτικό στη χρήση και ταυτόχρονα φιλικό προς το περιβάλλον. Οι γραμμές του είναι επηρεασμένες από τη ροή του νερού, ενώ αρκετές επιφάνειες είναι κατασκευασμένες από ημιδιαφανές υλικό, δικαιολογώντας την ονομασία Kiyora, που στα Ιαπωνικά σημαίνει καθαρότητα.
 
Το πρωτότυπο αυτό όχημα θα παρουσιαστεί επίσημα στις 2 Οκτωβρίου, στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ