top icon
Αγώνες

Dakar 2012: Σκληρή μάχη στην κορυφή

Μετά και την ολοκλήρωση της τρίτης ειδικής διαδρομής του αγώνα (San Rafael), η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του έκτου αυτοκινήτου στη γενική κατάταξη είναι μόλις έξι λεπτά!

Μετά και την ολοκλήρωση της τρίτης ειδικής διαδρομής (San Rafael), η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του έκτου αυτοκινήτου στη γενική κατάταξη είναι μόλις έξι λεπτά!
 
Επικεφαλής της γενικής κατάταξης βρίσκονται οι Holowczyk-Fortin με Mini Countryman All4 Racing, ενώ μόλις 54 δλ. πίσω τους ακολουθούν κατά πόδας οι Gordon-Campbell με το Hummer. 


Holowczyk-Fortin 


De Villiers-von Zitzewitz 

Στην τρίτη θέση και με διαφορά 1 λεπτό και 40 δλ. από τον πρώτο κατατάσσονται μέχρι στιγμής οι De Villiers-von Zitzewitz με το Toyota Hilux και 10 δλ. πίσω από αυτούς αγωνίζονται από την τέταρτη θέση οι Roma-Perin με Mini Countryman All4 Racing. 


Roma-Perin 


Stephane Peterhansel 

O πολυνίκης του αγώνα Stephane Peterhansel ακολουθεί στην πέμπτη θέση με Mini Coumtryman All4 Racing και την πρώτη εξάδα κλείνει ο περισυνός νικητής του αγώνα Nasser Al-Attiyah με το Hummer του. Όπως αντιλαμβάνεστε, προγνωστικά για τον τελικό νικητή του Argentine-Chile-Peru 2012 (δηλαδή του Dakar στη νέα του μορφή) είναι αδύνατο να γίνουν. Η συνέχεια, αναμένεται συναρπαστική.

Nasser Al-Attiyah 

Στην κατάταξη των μοτοσικλετών ο πολύπειρος Cyril Despres έχει πάρει μια διαφορά 10 λεπτών από τον επίσης πολύπειρο Mark Comas, αμφότεροι με ΚΤΜ. Και εδώ δε μπορούν να γίνουν προγνωστικά, αφού έχουμε ακόμη 11 ημέρες αγώνα, αλλά ας πούμε ότι ο Cyril έχει ένα προβάδισμα, που ίσως τον προστατέψει σε κάποιο λάθος του. Η ελληνική συμμετοχή δε λείπει ούτε φέτος, καθώς στον αγώνα λαμβάνει μέρος με Yamaha 450 και τον αριθμό 127 ένας συμπατριώτης μας που διαμένει μόνιμα στο Κονγκό, ο Θεοχάρης Καραθανάσης. Ο Έλληνας τερμάτισε την τρίτη ειδική διαδρομή στην 139η θέση της γενικής κατάταξης.
 
Στον αγώνα των φορτηγών γίνεται μάχη εφάμιλλη με εκείνη των αυτοκινήτων, αφού ο πρώτος από τον έκτο της γενικής κατάταξης απέχουν μόλις 12 λεπτά και κάτι. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Kamaz των Ardavichus-Kuzmich-Turlubaev, ενώ στα 28 δλ. πίσω από αυτούς ακολουθεί το Iveco των De Rooy-Rodewald-Colsoul. Στην τρίτη θέση υπάρχει ένα ακόμη Iveco με πλήρωμα τους Miki Biasion (ναι, είναι ο γνωστός μας παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC το 1989 και το 1990, αλλά και τρεις φορές νικητής του Ράλλυ Ακρόπολις το 1988, το 1989 και το 1993) Huisman και Αlbiero.  
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ