top icon
Επικαιρότητα

Διπλή επέτειος για τη Smart

Το smart fortwo έσβησε προ ημερών 10 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων του, ταυτόχρονα με την παραγογή του 1.000.000ού αυτοκινήτου.

Το κόνσεπτ, το σχήμα και, γενικά, το smart ως ιδέα δείχνουν ακόμη καινούργια, ειδικά τα τελευταία χρόνια που το κυκλοφοριακό πρόβλημα γίνεται όλο και πιο έντονο και οι χώροι στις μεγαλουπόλεις περιορίζονται ολοένα και περισσότερο. Γιατί, όμως, λέμε «δείχνουν ακόμη καινούργια»; Γιατί, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το -όνομα και πράγμα- έξυπνο διθέσιο, το smart fortwo, έσβησε προ ημερών 10 κεράκια στην… τούρτα γενεθλίων που του ετοίμασε η μαμά εταιρεία, ο Όμιλος Daimler.
 
Οι 4Τροχοί είχαν την ευκαιρία να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Χάμπαχ της Αλσατίας (στα σύνορα Γαλλίας – Γερμανίας), στις εγκαταστάσεις παραγωγής της smart, η οποία συνδυάστηκε με την έξοδο από τη γραμμή παραγωγής του εκατομμυριοστού smart fortwo, παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη, αλλά και του προέδρου του Ομίλου Daimler, κ. Ντίτερ Τσέτσε.
 
Οι σημαντικότερες ειδήσεις που αφορούν στην πορεία του smart κατά την είσοδο στη δεύτερη πλέον δεκαετία του είναι οι εξής: 1) Έπειτα από την επιτυχία που γνώρισε σε 37 χώρες (από τον Ιανουάριο του 2008 και στις ΗΠΑ), το fortwo θα κυκλοφορήσει από τα μέσα του 2009 και στην Κίνα. 2) Όλες οι ατμοσφαιρικές εκδόσεις των 61 και των 71 ίππων θα διαθέτουν στάνταρντ το σύστημα start-stop που γνωρίζουμε από τις εκδόσεις mhd και 3) Προγραμματίζεται για το 2010 η παραγωγή ενός αποκλειστικά ηλεκτροκίνητου smart fortwo το οποίο εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος κυκλοφορούν ήδη στο Λονδίνο 100 smart fortwo electric drive!_Σ.Π.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ