top icon
Αγώνες

Dakar 2012: Ο Peterhansel παραμένει επικεφαλής

Οι Peterhansel-Cottret παραμένουν επικεφαλής και μετά την πέμπτη ειδική διαδρομή του αγώνα (Chilecito-Flambala), την οποία όμως κέρδισε το πλήρωμα των Ηοlowczyk-Fortin.

Οι Peterhansel-Cottret παραμένουν επικεφαλής και μετά την πέμπτη ειδική διαδρομή του αγώνα (Chilecito-Flambala), την οποία όμως κέρδισε το πλήρωμα των Ηοlowczyk-Fortin.
 
Μετά και την πέμπτη ειδική διαδρομή (Chilecito-Flambala) o πολυνίκης του δημοφιλούς rally-raid Stephane Peterhansel παρέμεινε επικεφαλής, με μειωμένη όμως διαφορά από τον δεύτερο σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, σε μια αναμέτρηση που, παραδοσιακά και από χαρακτήρα, μόνο απρόοπτα έχει να επιδείξει. Όλα παίζονται λοιπόν κι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, μέχρι τέλους…
 
Επικεφαλής της γενικής κατάταξης βρίσκονται οι Peterhansel-Cottret με Mini Countryman All4 Racing, ενώ 4 λεπτά και 18 δλ. πίσω τους ακολουθούν οι Ηοlowczyk-Fortin με Mini Countryman All4 Racing. 

Στην τρίτη θέση και με διαφορά 10 λεπτά και 39 δλ. από τον πρώτο κατατάσσονται μέχρι στιγμής οι Roma-Perin με Mini Countryman All4 Racing και 2 λεπτά και 53 δλ. πίσω από αυτούς αγωνίζονται από την τέταρτη θέση οι Gordon-Campbell με το Hummer. 

Οι De Villiers-von Zitzewitz με το Toyota Hilux βρίσκονται στην πέμπτη θέση, με διαφορά 21 λεπτών από τον πρωτοπόρο Peterhansel. Tην πρώτη εξάδα κλείνουν οι Novitskiy-Schulz με Mini Countryman All4 Racing και διαφορά 30 λεπτών και 51 δλ. από τον επικεφαλής της γενικής κατάταξης. O περισυνός νικητής του αγώνα Nasser Al-Attiyah με το Hummer του οπισθοχώρησε στην όγδοη θέση. 

 
Στην κατάταξη των μοτοσικλετών ο πολύπειρος Cyril Despres έχει πάρει μια διαφορά 9 λεπτών και 51 δλ. από τον μεγάλο ανταγωνιστή του Mark Comas, αμφότεροι με ΚΤΜ. Και εδώ δε μπορούν να γίνουν προγνωστικά, αφού έχουμε ακόμη 9 ημέρες αγώνα. Η ελληνική συμμετοχή δε λείπει ούτε φέτος, καθώς στον αγώνα λαμβάνει μέρος με Yamaha 450 και τον αριθμό 127 ένας συμπατριώτης μας που διαμένει μόνιμα στο Κονγκό, ο Θεοχάρης Καραθανάσης. Ο Έλληνας χθες βρισκόταν στην 130η θέση της γενικής κατάταξης των μοτοσικλετών και αναμένεται να τερματίσει την πέμπτη ειδική διαδρομή αργότερα, ώστε να ξέρουμε επακριβώς και τη θέση του.

 
Στον αγώνα των φορτηγών, στις τέσσερις πρώτες θέσεις βρίσκονται πλέον τα Iveco, αφήνοντας το Kamaz των μέχρι πρότινος πρωτοπόρων Ardavichus-Kuzmich-Turlubaev στην έκτη θέση. Οι διαφορές βέβαια μεταξύ τους είναι μικρές και, ανά πάσα στιγμή, μπορούν να ανατραπούν. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Iveco με πλήρωμα τους Miki Biasion (ο γνωστός μας παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC το 1989 και το 1990, αλλά και τρεις φορές νικητής του Ράλλυ Ακρόπολις το 1988, το 1989 και το 1993) Huisman και Αlbiero. Στα quads οι τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από τα Yamaha, όλα με Αργεντινούς οδηγούς.

 
O αγώνας συνεχίζεται αύριο, με τη διεξαγωγή της έκτης ειδικής διαδρομής…

 
Το Dakar 2012 στην TV
Eurosport 1: 9.45-10.30 π.μ.
Eurosport 1: 01.45-02.30 π.μ.
 
Η σελίδα του αγώνα
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ