top icon
Επικαιρότητα

Εξαγορα Oltas από Continental

Η Continental AG απέκτησε το 89,66% των μετοχών της εταιρείας Oltas SPA αποκλειστικού διανομέα ελαστικών της εταιρίας στην Τουρκία.

Η Continental AG απέκτησε το 89,66% των μετοχών της εταιρείας Oltas SPA με έδρα την Κωνσταντινούπολη, από τον όμιλο βιομηχανικών και αυτοκινητιστικών προμηθευτών Kοc-Holding και από την οικογένεια Kοτς. H Oltas αποτελεί τον αποκλειστικό διανομέα ελαστικών της Continental σε ό,τι αφορά στα εμπορικά σήματα ελαστικών για επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα των ομίλων Continental, Uniroyal και Barum στην Τουρκία.
 
Η Τουρκία θεωρείται μια από τις αναπτυσσόμενες αγορές του μέλλοντος στην Ευρώπη, καθώς μόλις ένας στους δέκα από τους 75 εκατομμύρια κατοίκους έχει στην κατοχή του αυτοκίνητο, τα έσοδα αυξάνονται με συνεχείς ρυθμούς, ενώ η οικονομική σταθερότητα βελτιώνεται σαφέστερα στο σύνολο της, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η Τουρκία αποτελεί εξάλλου μια από τις σημαντικότερες αγορές στα ελαστικά επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη.
 
Το 2007, η Oltas SPA, με εργατικό δυναμικό 65 περίπου συνεργατών, είχε επιτύχει πωλήσεις ύψους περίπου 39 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο εμπόρων franchise με περισσότερα από 200 καταστήματα, τα οποία γνωρίζουν συνεχή επέκταση. Όσον αφορά την τιμή πώλησης, τηρείται ως απόρρητη και από τις δύο πλευρές. Η έγκριση των τουρκικών αντιμονοπωλιακών αρχών δεν έχει ακόμη εκχωρηθεί, ενώ περαιτέρω εγκρίσεις από την πλευρά των ευρωπαϊκών αρχών δεν κρίνονται απαραίτητες για την πλειοψηφική συμμετοχή.
 
Ο Όμιλος Continental, με πωλήσεις που το 2008 υπερβαίνουν τα 26,4 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές αυτοκινήτων παγκοσμίως. Ως προμηθευτής ελαστικών, συστημάτων πέδησης, συστημάτων και οργάνων οδήγησης και προσγείωσης, συστημάτων οργάνων, λύσεων διαφημιστικών προγραμμάτων ενημέρωσης και διασκέδασης (infotainment), ηλεκτρονικών συστημάτων οχημάτων και τεχνικών ελαστομερών, συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια κατά την οδήγηση και στην περιβαλλοντική προστασία. Ο Όμιλος Continental αποτελεί έναν ικανό συνεργάτη στη δικτυωμένη επικοινωνία αυτοκίνητων. Σήμερα η εταιρία απασχολεί περίπου 150.000 συνεργάτες σε περίπου 200 περιοχές σε 36 χώρες.
 
Τα τμήματα ελαστικών της Continental αποτελούν επίσημο χορηγό του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου FIFA 2010TM στη Νότια Αφρική. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες www.ContiSoccerWorld.de, www.ContiFanWorld.com και www.conti-online.com .

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ