top icon
Αγώνες

WRC: Στο Μόντε ο Loeb!

O Sebastien Loeb θα επιστρέψει στο WRC και στο τιμόνι του Citroen DS3 WRC για μία και μόνο εμφάνιση, φυσικά στον αγώνα που έχει κερδίσει περισσότερες φορές από κάθε άλλον. Στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Η φημολογία ήταν έντονη τις τελευταίες ημέρες και φούντωσε ακόμα περισσότερο όταν γνωστοποιήθηκε ότι στο Rally du Var που ο Sebastien Loeb θα λάβει μέρος το επόμενο Σαββατοκύριακο με την σύζυγο του Severine οδηγώντας ένα DS3 WRC, ζήτησε άδεια για να χρησιμοποιήσει τη νέα γόμα ελαστικών της Michelin που χρησιμοποιείται στο WRC. Πλέον, είναι επίσημο. Ο Sebastien Loeb θα επιστρέψει για μία και μόνο εμφάνιση οδηγώντας το εργοστασιακό DS3 WRC στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, έχοντας φυσικά στο δεξί του μπάκετ τον Daniel Elena. Από το 2015, η Citroen θα προσπαθήσει να προμοτάρει και να προωθήσει το όνομα του DS, δημιουργώντας μία διαφορετική δική της μάρκα, και με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί και θέλει να δώσει έμφαση στο λανσάρισμα της σε αγωνιστικό επίπεδο έχοντας στις τάξεις τον κορυφαίο -κατά πολλούς- οδηγό Ράλλυ όλων των εποχών.

Ο Γάλλος, συμμετείχε για τελευταία φορά σε αγώνα του WRC το 2013, όταν και είχε εγκαταλείψει στο Ράλλυ Γαλλίας. Τότε, είχε λάβει μέρος μόλις σε τέσσερις αγώνες του θεσμού, κερδίζοντας μάλιστα τους δύο από αυτούς σε Μόντε Κάρλο και Αργεντινή. Ο ίδιος, δήλωσε ενθουσιασμένος με την ιδέα της επιστροφής του στο μπάκετ του DS3 WRC. “Μπορώ να πω ότι δεν δίστασα ούτε ένα λεπτό όταν μου πρότειναν να αγωνιστώ στο Μόντε Κάρλο του 2015 με το DS3 WRC. Ο Daniel (Elena) και εγώ έχουμε μία ιδιαίτερη σχέση με τον αγώνα του Πριγκιπάτου, ο οποίος είναι και ένας από τους αγαπημένους μας. Μας αρέσουν οι ειδικές, το γεγονός οτι αποτελεί ρίσκο η επιλογή των ελαστικών, όπως και η ατμόσφαιρα στις ειδικές. Δεν σας κρύβω ότι ανυπομονούμε για τον αγώνα. Με το DS3 WRC, τη μικρή μου βόμβα όπως την αποκαλούσα, έχω πολύ καλές μνήμες και θα ήθελα με το Μόντε του 2015 να προσθέσω ακόμα μία.”

Ο Loeb, είχε αγωνιστεί πέρσι στο Rally Condroz με το DS3 WRC έχοντας μάλιστα επικρατήσει. Στο Rally du Var το επόμενο Σαββατοκύριακο ο Γάλλος θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσει τη σειρά δοκιμών του με το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του αυτοκίνητου και να συνηθίσει και πάλι τις απαιτήσεις των αγώνων Ράλλυ. Ο Γάλλος, βέβαια, παραμένει συγκεντρωμένος στο WTCC, αφού θα ακολουθήσει το Πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά με την ομάδα της Citroen. “Φυσικά, για μένα η παρουσία μου στο Μόντε Κάρλο θα είναι μία προσωπική πρόκληση, αφού δεν έχω αγωνιστεί σε Ράλλυ για περισσότερο από έναν χρόνο. Στο Rally du Var θα προσπαθήσω να αποκτήσω και πάλι την αίσθηση που απαιτείται στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Και στη συνέχεια έχουμε σχεδιάσει να οδηγήσει σε περιόδους δοκιμών το DS3.”_Π.Τ.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ