top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Kia ceeʼd στη Γενεύη! (update)

Η Kia αποκαλύπτει τη μορφή του νέου ceeʼd δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για τη νέα μικρομεσαία της πρόταση.

Η κορεάτικη εταιρεία αποκαλύπτει τη μορφή του νέου Kia ceeʼd δίνοντας συγχρόνως στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για τη νέα μικρομεσαία της πρόταση που θα παρουσιαστεί το Μάρτιο στην Έκθεση της Γενεύης.

Το Kia ceeʼd είναι ένα αυτοκίνητο που ανέστρεψε την εικόνα της κορεάτικης φίρμας δίνοντάς της μια νέα ώθηση, τόσο σε εμπορικό επίπεδο, όσο και στη συνείδηση των Ευρωπαίων κατασκευαστών. Σήμερα, ύστερα από ένα περιορισμένης έκτασης face lift, η εταιρεία προχωρά στην ανανέωση του εν λόγω μοντέλου χαρίζοντας στη νέα μικρομεσαίας πρόταση της Kia ένα πιο «έντονο» παρουσιαστικό. Την ευθύνη για ό,τι αντικρίζει κανείς έχει ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας, Peter Schreyer, ο οποίος ενσωμάτωσε στο νέο ceeʼd χαρακτηριστικά, όπως τα νέα φωτιστικά σώματα ημέρας, την πιο «έντονη» πολυγωνική μάσκα με τις πινελιές χρωμίου και το τοποθετημένο στο καπό λογότυπο του κορεάτη κατασκευαστή, που συντελούν στη διαμόρφωση ενός πιο αθλητικού προφίλ με αρκετές.. δόσεις κομψότητας. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, το επερχόμενο νέο proceeʼd, το οποίο αποτελεί ως γνωστόν την 3θυρη παραλλαγή του ceeʼd, θα εξακολουθεί να είναι πιο σπορτίφ σε σχεδίαση και απόδοση σε βαθμό αντίστοιχο με εκείνον του VW Scirocco απέναντι στο αδελφό Golf.

Στον τομέα των μηχανικών μερών, η Kia δεν έχει δώσει ακόμα το στίγμα των προθέσεών της. Παρʼ όλα αυτά, δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στα κινητήρια σύνολα που θα κινούν το νεότερο ceeʼd (σημ.: οι μόνες θα αφορούν τις καλ΄ύτερες επιδόσεις τους στους τομείς της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων). Για όσους αδημονούν για κάτι πιο… καυτό, αξίζει να προσθέσουμε πως η πολυαναμενόμενη υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 1,6 λίτρων (σ.σ.: ίδια με αυτή του νέου Veloster που είδαμε στο Ντιτρόιτ) θα αφορά αποκλειστικά στο νέο proceeʼd, το οποίο αναμένεται στις αρχές περίπου του 2013. Έως τότε, το 5θυρο νέο ceeʼd, το οποίο θα παρουσιαστεί πριν τις αρχές του καλοκαιριού, αναμένεται να καλύψει το όποιο κενό. Όσον αφορά την έκδοση στέισον βάγκον, οι έως τώρα πληροφορίες μας αναφέρουν πως το ντεμπούτο του έχει προγραμματιστεί περίπου για τις αρχές του φθινοπώρου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ