top icon
Επικαιρότητα

Ο Έλληνας και το αυτοκίνητο

Οι Έλληνες οδηγοί χρησιμοποιούν τα επιβατικά τους αυτοκίνητα κατά μέσον όρο 9 φορές την εβδομάδα για να διανύσουν αποστάσεις μικρότερες των 1.000 μέτρων

Στην πρώτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης για την άσκοπη χρήση του αυτοκινήτου βρέθηκε ξανά η χώρα μας, με τους Έλληνες οδηγούς να χρησιμοποιούν τα επιβατικά τους αυτοκίνητα κατά μέσον όρο 9 φορές την εβδομάδα για να διανύσουν αποστάσεις μικρότερες των 1.000 μέτρων. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, περίπου το 50% από αυτές τις μετακινήσεις πραγματοποιούνται για τη μετάβαση από και προς τη δουλειά, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι αναγκαία η βελτίωση των των μέσων μαζικής μεταφοράς. Μετά την Ελλάδα δεύτερη στην κατάταξη βρίσκεται η Ιταλία, όπου οι μετακινήσεις ανά οδηγό φτάνουν τις τέσσερις, και ακολουθούν η Πορτογαλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο με δύο και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μια μετακίνηση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου την εβδομάδα.
 
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
Για να μη λέμε συνέχεια για τους κακομαθημένους Έλληνες, ας σκεφτούμε και πού τους καλούμε να μη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, για αποστάσεις μικρότερες του ενός χιλιομέτρου. Κατά γενική λοιπόν ομολογία ο Έλληνας που κατοικεί στην Αθήνα –όπου παρατηρείται σε μεγάλη ένταση το φαινόμενο- ζεί σε μια από τις πιο μολυσμένες και βρώμικες πόλεις της Ευρώπης. Για να περπατήσει λοιπόν έστω και 500 μέτρα θα πρέπει να παρακάμψει τα μηχανάκια που υπάρχουν στο συνήθως πολύ στενό πεζοδρόμιο, το οποίο ανακόπτεται από τις εσοχές για τους κάδους των σκουπιδιών, οι οποίοι κατά 99% βρωμούν και ζέχνουν. Εκτός αυτού, στη διαδρομή του θα αντικρύζει ό,τι το αντιαισθητικό υπάρχει –από ψόφιες γάτες μέχρι πινακίδες από καταστήματα, έως υβριστικά graffity ποδοσφαιρικού τύπου και βρωμερούς τηλεφωνικούς θαλάμους. Κι αν κοιτάξει επάνω προς τον ουρανό θα δεί κακόγουστα μπαλκόνια κι άπειρα γκρίζα χρώματα που σου μαυρίζουν την ψυχή αντί να σου φτιάχνουν τη διάθεση. Και φυσικά, αλλοίμονό του αν αφαιρεθεί, γιατί σίγουρα θα σκοντάψει πάνω σε μια κακοτεχνία και θα χτυπήσει τα πόδια του. Φανταστείτε τώρα τον ίδιο άνθρωπο να σέρνει και ένα καροτσάκι με το μωρό του! Προτού λοιπόν χαρακτηρίσουμε τον Έλληνα «βολεψάκια» και «αναίσθητο», ας σκεφτούμε πρώτα πού τον καλούμε να περπατήσει και τι κάναμε εμείς για να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινής ζωής του. Εύκολη η απάντηση, δεν κάναμε τίποτα, ενώ από την άλλη τον παραμυθιάζουμε και τον προτρέπουμε να συμπεριφερθεί σαν Αυστριακός, λες και του ζητάμε να περπατήσει στη Βιέννη ή να χρησιμοποιήσει τα υπέροχα πάρκα και τις άριστες συγκοινωνίες της! Γιατί λοιπόν καλοί μου άνθρωποι να μη χρησιμοποιήσει ο Έλληνας το αυτοκίνητό του, που στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί ασυναίσθητα γι αυτόν ως καταφύγιο αποφυγής της καθημερινής αισθητικής βλαστήμιας που υπάρχει γύρω του;_Σπ. Χατ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ