top icon
Αγώνες

F1: Webber-«Ο τραυματισμός δε με επηρέασε»

O Mark Webber υπερασπίστηκε την απόφασή του να μην αναφέρει στη Red Bull το κάταγμα που υπέστη στον ώμο του σε ποδηλατικό ατύχημα την Κυριακή πριν το Ιαπωνικό GP.

O Mark Webber υπερασπίστηκε την απόφασή του να μην αναφέρει στη Red Bull το κάταγμα που υπέστη στον ώμο του σε ποδηλατικό ατύχημα την Κυριακή πριν το Ιαπωνικό GP. O Αυστραλός επέμεινε ότι ο τραυματισμός του δεν επηρέασε την απόδοσή του στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της σεζόν.
 
Ο διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, είχε δηλώσει ότι είναι απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο Webber δεν είχε αναφέρει στην ομάδα τον τραυματισμό του, ωστόσο ο Αυστραλός απάντησε σε συνέντευξη που αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Ήμουν πεπεισμένος ότι δε θα επηρέαζε την απόδοσή μου στο μονοθέσιο, για αυτό και δεν τον είπα σε κανέναν. Δεν υπήρχε ανάγκη. Ο ώμος δε μου προκαλούσε πρόβλημα, οπότε δεν υπήρχε ανάγκη να το συζητήσω με κανέναν. Εάν είχα οποιοδήποτε ζήτημα μέσα στο μονοθέσιο, τότε φυσικά και θα το είχα πει στην ομάδα. Αλλά δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Ποτέ μου δεν έχω χάσει Grand Prix, αλλά φυσικά, εάν δε μπορούσα να οδηγήσω το μονοθέσιο α) με ασφάλεια και β) στο όριο, θα είχα ενημερώσει την ομάδα».
 
Ο Webber ανέφερε επίσης ότι η ένεση παυσίπονου που έκανε πριν τις διαδικασίες της Κυριακής (κατατακτήριες δοκιμές και αγώνα) στη Suzuka, ήταν απλά ένα προληπτικό μέτρο: «Ήταν η πρώτη φορά που θα έκανα περισσότερους από 50 αγωνιστικούς γύρους, συν τις κατατακτήριες δοκιμές εκείνο το πρωί, οπότε πήρα αυτό που ήταν η καλύτερη ιατρική συμβουλή για εκείνη την Κυριακή».
 
Επιπλέον, ο Αυστραλός διέψευσε ότι ο ώμος του χρειάστηκε εγχείρηση έπειτα από το τελευταίο GP της σεζόν, στο Αμπού Ντάμπι και ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν οδήγησε το μονοθέσιο της Red Bull στο διήμερο τεστ που ακολούθησε, με τα ελαστικά της Pirelli: «Δε μπορώ να φανταστώ από που προήλθαν αυτές οι ιστορίες. Μερικοί άνθρωποι με ρώτησαν εάν ο ώμος ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν έκανα το τεστ ελαστικών το Αμπού Ντάμπι το Νοέμβριο, αλλά δεν είχε τίποτα να κάνει με αυτό. Ποτέ δεν είχε προγραμματιστεί να κάνω αυτό το τεστ».   
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ