top icon
Κόσμος

Οδηγός Tesla αποκοιμιέται στο τιμόνι στην Autobahn, το Autopilot αναλαμβάνει δράση για 15 λεπτά

Το Autopilot έσωσε τη ζωή του απερίσκεπτου οδηγού ο οποίος αποκοιμήθηκε στο τιμόνι του Tesla του για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Ένα περίεργο περιστατικό που αφορά ένα Tesla και τον οδηγό του ο οποίος αποκοιμήθηκε στο τιμόνι με ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot έλαβε χώρα σε γερμανική Autobahn την περασμένη, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της τροχαίας του Bamberg που κινούνταν με ένα περιπολικό στον αυτοκινητόδρομο A70 εντόπισαν έναν 45χρονο, όπως απεδείχθη, οδηγό που είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι.

Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι το όχημά του διατηρούσε ακριβώς την ίδια απόσταση από το περιπολικό κινούμενο με σταθερή ταχύτητα 110 χλμ./ώρα.

Tesla Model 3 Performance – Mercedes-AMG CLA 45 S 4Matic+

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι ο οδηγός του Tesla είχε αποκοιμηθεί έχοντας μάλιστα ξαπλώσει την πλάτη του καθίσματος, χωρίς φυσικά να κρατά το τιμόνι. Αυτό επιβεβαίωσε την υποψία τους ότι είχε ενεργοποιήσει τον «αυτόματο πιλότο» και μετά αποκοιμήθηκε.

Το περιπολικό συνέχισε να συνοδεύει το Tesla για περίπου 15 λεπτά, όταν τελικά ο άνδρας ξύπνησε.

Tesla - Elon Musk - Gigafactory Berlin

Αφού το αυτοκίνητο σταμάτησε και ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί βρήκαν ότι ο 45χρονος είχε τοποθετήσει στο τιμόνι, στο χώρο των ποδιών, μια συσκευή για να ξεγελάσει το σύστημα ασφαλείας του Tesla ώστε να «νομίσει» ότι τα χέρια του είναι στο τιμόνι.

Η εισαγγελία του Bamberg ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τον οδηγό του Tesla, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.

Ο οδηγός δεν επιτρέπεται να οδηγεί μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο.

Tesla Model 3 Performance – Mercedes-AMG CLA 45 S 4Matic+

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ