top icon
Επικαιρότητα

Tivoli, το νέο crossover της SsangYong

Στα μέσα περίπου της επόμενης χρονιάς, η SsangYong αναμένεται να ρίξει στην αγορά τη δική της πρόταση στην κατηγορία των μικρών crossover μοντέλων. Το όνομα αυτής; Tivoli!

Στα μέσα περίπου της επόμενης χρονιάς, η SsangYong αναμένεται να ρίξει στην αγορά τη δική της πρόταση στην κατηγορία των μικρών crossover μοντέλων. Το όνομα αυτής; Tivoli!

Πρόκειται για ένα μοντέλο που κατατάσσεται στην κατηγορία B και μέχρι τώρα μας ήταν γνωστό μέσω των πρωτοτύπων XIV-Air και XIV-Adventure που είδαμε για πρώτη φορά στη φετινή Έκθεση του Παρισιού. Η πρεμιέρα του μοντέλου, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός έδρας (βλ. Κορέας) για τις αρχές του έτους, ενώ λίγους μήνες μετά αναμένεται να ξεκινήσει την καριέρα του και στην Ευρώπη. Η SsangYong υποστηρίζει μέσω των επίσημων ανακοινώσεών της πως το νέο Tivoli (γνωστό μέχρι σήμερα και ως X100) αποτελεί τον εκφραστή μιας νέας σχεδιαστικής γλώσσας, η οποία επίσημα φέρει τον ονομασία Nature born – 3 Motion.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο SsangYong Tivoli (σ.σ.: το όνομα του προέρχεται από την ομόνυμη ιταλική πόλη που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη) θα διαθέτει ένα εσωτερικό που θα παρέχει όλες τις καθιερωμένες για την κατηγορία ανέσεις και ευκολίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται στοιχεία, όπως ο διζωνικός κλιματισμός, τα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, η τεχνολογία συνδεσιμότητας Bluetooth, η κάμερα οπισθοπορείας κοκ.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες που να αφορούν τους κινητήρες που θα φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό του Tivoli. Ωστόσο, αν κρίνουμε με βάση τα όσα ξέρουμε για τα πρωτότυπα XIV-Air και XIV-Adventure, είναι πολύ πιθανόν κάτω από του καπό να συναντήσουμε δύο κινητήρες με χωρητικότητα 1,6 λίτρων (έναν βενζίνης και έναν ντίζελ) με εκπομπές ρύπων πολύ κοντά στα 160 και 140 gr διοξειδίου του άνθρακα ανά χλμ., αντίστοιχα.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ