top icon
Επικαιρότητα

Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί το flyover στη Θεσσαλονίκη

Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (flyover) στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης.

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην ανάπτυξη κομβικών έργων υποδομής και στη Θεσσαλονίκη, χρηματοδοτώντας τη Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης (FlyOver), τη μεγαλύτερη ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) συναλλαγή που έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Με τεχνογνωσία και εμπειρία στη χρηματοδότηση σύνθετων έργων, ανέλαβε τη χρηματοδότηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού ύψους 373 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά την υπογραφή μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των αναδόχων εταιρειών (κοινοπραξία των ομίλων ΑΒΑΞ και Μυτιληναίου) ξεκινά η υλοποίηση του έργου που αφορά στην κατασκευή υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου, μήκους περίπου 13,5 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα τέσσερα χιλιόμετρα σε συνεχή γέφυρα με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, συν δύο λωρίδες έκτακτης ανάγκης.

Στα στοιχεία του έργου περιλαμβάνονται, επίσης, εννέα ανισόπεδοι κόμβοι, οκτώ νέες γέφυρες και τρεις νέες σήραγγες. Ο αναβαθμισμένος άξονας θα συμβάλλει στην επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων της συμπρωτεύουσας, καθώς υπολογίζεται πως θα μπορεί να εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση, διπλάσια σε σύγκριση με την υπάρχουσα κυκλοφοριακή ικανότητα.

Το Flyover της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο μεγάλο οδικό έργο το οποίο θα κατασκευαστεί με τη μορφή της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με πληρωμές διαθεσιμότητας αλλά και με υποχρέωση του αναδόχου να αναλάβει τη συντήρηση του έργου για 26 έτη. Πηγή: ypodomes.com

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ