top icon
Κόσμος

Toyota: Έναρξη παραγωγής υβριδικών μονάδων κίνησης 5ης γενιάς σε Πολωνία και Μ. Βρετανία

Η 5η γενιά των υβριδικών μονάδων κίνησης της Toyota παραλαμβάνει τη σκυτάλη.

Οι πιο πρόσφατες υβριδικές μονάδες χαμηλών εκπομπών ρύπων της Toyota κατασκευάζονται εφεξής στην Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) και στην Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK) για τις νέες εκδόσεις Corolla που «γεννιώνται» με τη σειρά τους στις εγκαταστάσεις του Ιάπωνα κατασκευαστή σε Ην. Βασίλειο και Τουρκία.

Η έναρξη παραγωγής των υβριδικών κινητήρων και των κιβωτίων ταχυτήτων 5ης γενιάς αποτελεί συνέχεια της αναβάθμισης επτά γραμμών παραγωγής που υποστηρίζονται από νέες επενδύσεις ύψους 77 εκατομμυρίων ευρώ και 541.000 ευρώ στα εργοστάσια στην Πολωνία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντίστοιχα.

Toyota

Στην Πολωνία η Toyota παράγει τα κιβώτια ταχυτήτων για υβριδικούς κινητήρες, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων MG1 και MG2 που αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία των δεύτερων. Αυτά τα προϊόντα θα συνδυαστούν με τον νέο βενζινοκινητήρα των 1,8 λίτρων που παράγεται στην TMUK για να σχηματίσουν το υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 5ης γενιάς.

Η υβριδική τεχνολογία 5ης γενιάς της Toyota έχει ελαφρύτερους, πιο συμπαγείς και υψηλότερης ισχύος ηλεκτροκινητήρες. Ως αποτέλεσμα των βελτιώσεων, το όχημα έχει περισσότερη ισχύ, καλύτερη συνολική απόδοση και οδηγική ικανότητα με αποτέλεσμα χαμηλότερες εκπομπές CO2 για την έκδοση των 1,8 λίτρων, που πλέον αποδίδει 140 ίππους.

Toyota

Το νέο υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 5ης γενιάς αντικαθιστά τα συστήματα 4ης γενιάς που κατασκευάζονταν προηγουμένως στην TMMP και την TMUK από το 2018 και το 2016 αντίστοιχα.

«Τα προσιτά, ηλεκτροκίνητα υβριδικά οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων της Toyota διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πανευρωπαϊκή πολυτεχνολογική στρατηγική μας, η οποία επιδιώκει να βοηθήσει όλους να μειώσουν τις εκπομπές», δήλωσε ο Marvin Cooke, Executive Vice President for Manufacturing της Toyota Motor Europe.

Η Toyota Manufacturing UK (TMUK) παράγει τα μοντέλα Corolla Hatchback και Corolla Touring Sport στο εργοστάσιό της στο Burnaston καθώς και βενζινοκινητήρες και υβριδικούς κινητήρες στο Deeside της Βόρειας Ουαλίας. Το 2021, η TMUK παρήγαγε 131.024 οχήματα καθώς και 257.395 κινητήρες για εξαγωγή και τοπική συναρμολόγηση σε εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, η Toyota έχει επενδύσει πάνω από 2,75 δισεκατομμύρια λίρες στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτή τη στιγμή απασχολεί πάνω από 3.000 μέλη.

Toyota

Η Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) παράγει υβριδικά κιβώτια ταχυτήτων και βενζινοκινητήρες της γενιάς TNGA που συνδυάζονται με υβριδικά κιβώτια ταχυτήτων. Αυτά τα προϊόντα εγκαθίστανται σε υβριδικά οχήματα Toyota χαμηλών εκπομπών που κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Η TMMP έχει δύο εργοστάσια παραγωγής που βρίσκονται στην Κάτω Σιλεσία. Το εργοστάσιο στο Walbrzych παράγει συμβατικά και υβριδικά κιβώτια ταχυτήτων καθώς και βενζινοκινητήρες τόσο για συμβατικά όσο και για υβριδικά οχήματα. Το εργοστάσιο στο Jelcz-Laskowice παράγει βενζινοκινητήρες και για συμβατικές και για υβριδικές μονάδες. Το 2021, η TMMP παρήγαγε 475.000 κιβώτια ταχυτήτων και 438.000 κινητήρες για να προμηθεύσει εργοστάσια οχημάτων της Toyota σε Τσεχία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία και Νότια Αφρική). Η TMMP απασχολεί συνολικά 3.400 μέλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota
  • Toyota
  • Toyota
  • Toyota
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ