top icon
Αγώνες

Πρεμιέρα για το υβριδικό πρωτότυπο Toyota TS030

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στη διάσημη γαλλική πίστα του Paul Ricard το υβριδικό πρωτότυπο, με το οποίο θα διεκδικήσει τον Ιούνιο που μας έρχεται τη νίκη στις «24 ώρες» του Λε Μαν.

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στο Paul Ricard το υβριδικό πρωτότυπο, με το οποίο θα διεκδικήσει τον Ιούνιο τη νίκη στις «24 ώρες» του Λε Μαν.
 
Η ιαπωνική εταιρεία το 2012 θα ακολουθήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, ή πιο απλά σπορ προτωτύπων όπως το αποκαλούσαμε μέχρι προσφάτως. Το πρόγραμμα της ομάδας δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό, αλλά σίγουρη είναι η παρουσία της στον αγώνα των 24 Ωρών του Λε Μαν, με δύο αυτοκίνητα. Η Toyota έχει λάβει και παλιότερα μέρος στο θεσμό, τη δεκαετία του ʼ80 και του ʼ90, έχοντας συνολικά 13 συμμετοχές στο Λε Μαν κι ανέβει τρεις φορές στο πόντιουμ, όλες στη δεύτερη θέση.
 
 
Φέτος, η Toyota επιστρέφει στο θεσμό παρουσιάζοντας τη δική της άποψη αναφορικά με την τεχνολογία του αυτοκινήτου της. Η TS030, όπως και αποκαλείται το ιαπωνικό «αγωνιστικό όπλο» θα χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία, προσμετρώντας φυσικά στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού την LMP1.
 
Το πρωτότυπο εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό 8κύλινδρο σύνολο 3.4 λίτρων, το οποίο θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα. Ο κινητήρας είναι εντελώς νέος και δεν βασίζεται στη μονάδα που χρησιμοποιούσε η ομάδα Rebellion Racing Lolas πέρσι, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες. 

 
Ο ηλεκτροκινητήρας χρησιμοποιεί συσσωρευτές μεγάλης χωρητικότητας αντί για μπαταρίες, για να αποθηκεύει ενέργεια κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, τόσο από τον εμπρός όσο και από τον πίσω άξονα.
 
Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Πασκάλ Βασελόν, δήλωσε σχετικά: «Οι καινοτομίες του αυτοκινήτου μας είναι δύο. Η πρώτη έγκειται στην αεροδυναμική και η δεύτερη στην υβριδική τεχνολογία. Και από τις δοκιμές που έχουμε κάνει ως τώρα, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε στη διάθεση μας μία εξαιρετική βάση για να δουλέψουμε στη συνέχεια». 

 
Η σύνθεση των οδηγών που θα οδηγήσουν την TS030 σε επιλεκτικούς αγώνες, αλλά και στις 24 Ώρες του Λε Μαν, είναι οι Άλεξ Βουρτς, Νικολά Λαπιέρ και Καζούκι Νακαζίμα. Ακόμα, δεν είναι γνωστό ποιοι θα βρεθούν στο δεύτερο αυτοκίνητο. Η ιαπωνική εταιρία θα λάβει μέρος και στον αγώνα του Σπα στις 5 Μαίου._Π.Τ.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ