top icon
WRC

Ο Nicolas Gilsoul είναι ο νέος συνοδηγός του Pierre-Louis Loubet

Ο Pierre-Louis Loubet ανακοίνωσε πως ο συνοδηγός του για το 2023 θα είναι ο Nicolas Gilsoul. Μένει τώρα να αποκαλυφθεί σε ποιους αγώνες θα λάβει μέρος ο Γαλλος οδηγός της M-Sport Ford και σε ποια κατηγορία.

Η απόφαση του Vincent Landais να συνεργαστεί με τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sébastien Ogier το 2023, είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει χωρίς συνοδηγό τον οδηγό της M-Sport Ford Pierre-Louis Loubet.

Ως εκ τούτου ο Pierre-Louis Loubet θα έπρεπε να βιαστεί για να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη ώστε να βρίσκεται σωστά προετοιμασμένος στον εναρκτήριο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Pierre-Louis Loubet 003

Τελικά δεν χρειάστηκε και πολύ “ψάξιμο” καθώς ο Pierre-Louis Loubet ανακοίνωσε πως το 2023 θα έχει ως συνοδηγό τον Nicolas Gilsoul, ο οποίος στο πλάι του Thierry Neuville στο WRC σημείωσε 13 νίκες.

Το νέο δίδυμο πριν από μερικές ημέρες έκανε μάλιστα την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση καθώς συμμετείχε στο Rallye National Hivernal du Dévoluy στη Γαλλία με ένα Ford Fiesta Rally2. Μπορεί ένα μηχανικό πρόβλημα να στέρησε στους Pierre-Louis Loubet-Nicolas Gilsoul την χαρά του τερματισμού, ωστόσο τους έδωσε τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τη συνεργασία τους σε αγωνιστικό επίπεδο.

Nicolas Gilsoul

Το νέο πλήρωμα μετά το τέλος του Rallye National Hivernal du Dévoluy μίλησε στο DirtFish και αποκάλυψε κάποια πράγματα που προηγήθηκαν της συνεργασίας αλλά και τι να περιμένουμε από αυτούς το 2023.

Ο Pierre-Louis Loubet αρχικά είπε πως όταν έμαθε πως ο πρώην συνοδηγός του Vincent Landais θα βρισκόταν στο πλευρό του Sebastien Ogier στο Ράλλυ Ιαπωνίας, έσπευσε να επικοινωνήσει με τον Nicolas Gilsoul. Ο ίδιος αναφέρει πως ο Gilsoul ήταν ο μοναδικός συνοδηγός που κάλεσε για συνεργασία καθώς η εμπειρία του στο WRC είναι τεράστια και πως αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Ο Loubet πρόσθεσε πως η συμμετοχή τους στο Rallye National Hivernal du Dévoluy ήταν μια πολύ καλή εμπειρία καθώς έθεσαν τις βάσεις για την νέα αυτή συνεργασία.

Nicolas Gilsoul

O Nicolas Gilsoul από τη μεριά του δήλωσε πως η πρώτη επαφή με τον Pierre-Louis Loubet ήταν θετική και πως η φετινή χρονιά αποτελεί μια χρονιά εκμάθησης. Στόχος του Βέλγου συνοδηγού ήταν να μπορέσει να προσαρμοστεί στο σύστημα σημειώσεων του Γάλλου οδηγού της M-Sport Ford ώστε να ξεκινήσουν την σωστή προετοιμασία για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο το οποίο διεξάγεται στις 19-22 Ιανουαρίου. Παράλληλα τόνισε πως η συμμετοχή τους στο Rallye National Hivernal du Dévoluy ήταν δική του πρωτοβουλία καθώς είναι ένας αγώνας ο οποίος έχει πολλές εναλλαγές τόσο στις καιρικές συνθήκες όσο και στο τερέν.

Pierre-Louis Loubet 001

Ο Loubet δεν θέλησε να σχολιάσει το πρόγραμμά του για την επόμενη χρονιά, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα βρίσκεται στη λίστα των συμμετοχών του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Μπορεί ο Ott Tänak μέχρι στιγμής είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει επιβεβαιωθεί ότι θα οδηγεί για την M-Sport Ford την επόμενη χρονιά, εντούτοις δεν αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις στο line-up της Βρετανικής ομάδας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: DIRTFISH/WRC

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Pierre-Louis Loubet 003
  • Pierre-Louis Loubet 001
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ