top icon
Επικαιρότητα

Πέντε νέοι χώροι στάθμευσης

Η κατασκευή πέντε νέων χώρων στάθμευσης που έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο Αθηναίων μπορεί να μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει, ωστόσο οι κάτοικοι της πρωτεύουσας τους περιμένουν με αδημονία. Τα πέντε νέα γκαράζ είναι συνολικής χωρητικότητας 1.210 θέσεων.
 
Για τα δύο από αυτά οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Το ένα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων και είναι χωρητικότητας 250 θέσεων. Το άλλο βρίσκεται κοντά στον πρώην κινηματογράφο «Αλκαζάρ», στη συμβολή των οδών Θ. Δηλιγιάννη και Ψηλορείτη, ενώ η χωρητικότητά του ανέρχεται στις 160 θέσεις. Και τα δύο θα είναι υπόγεια, τριών επιπέδων το πρώτο και τεσσάρων το δεύτερο. Η κατασκευή τους θα ολοκληρωθεί με αυτοχρηματοδότηση και το κόστος τους εκτιμάται πως θα ξεπεράσει κατά τι τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
 
Σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται ακόμη η μελέτη κατασκευής ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης, δυναμικότητας 400 θέσεων, στο παλιό εργοστάσιο κουμπιών στον Άγιο Ελευθέριο στην συμβολή των οδών Καβάφη, Λαμπάκη και Αχαρνών. Το συγκεκριμένο γκαράζ πιστεύεται ότι θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια, ενώ το κόστος του αναμένεται να ανέλθει στα 7 εκατομμύρια ευρώ.
 
Ακόμη δύο χώροι στάθμευσης, αμφότεροι χωρητικότητας 200 θέσεων, σχεδιάζεται να λειτουργήσουν στις πλατείες Γκύζη και Κυψέλης. Και οι δύο θα στοιχίσουν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ και το αρχικό τους χρονοδιάγραμμα τα θέλει έτοιμα μέσα στο 2010.
 
Τέλος, ο Δήμος Αθηναίων αναζητά δύο ακόμη οικόπεδα για να κατασκευάσει ισάριθμα γκαράζ, για τα οποία λογικά οι μελέτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2009. 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ