top icon
Διάφορα

Ford Motor Company

H Ford ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του 2004

Η Ford Motor Company ανέφερε καθαρό εισόδημα 57 cents ανά μετοχή, ή $1.2 δις, για το δεύτερο τρίμηνο του 2004. Το αντίστοιχο καθαρό εισόδημα το δεύτερο τρίμηνο του 2003 ήταν 22 cents ανά μετοχή, ή $417 εκατομμύρια, το δεύτερο τρίμηνο του 2003. Οι συνολικές πωλήσεις και εισοδήματα της Ford για το δεύτερο τρίμηνο έφτασαν στα $42.8 δις συγκριτικά με τα $40.6 δις της περσινής χρονιάς.

«Χαίρομαι που συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε σταθερά σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον» είπε ο Bill Ford, Πρόεδρος και CEO της εταιρίας. «Παρόλο που το υπόλοιπο της χρονιάς ενέχει πολλές προκλήσεις, θα δημιουργήσουμε μεγάλο ενθουσιασμό με την εισαγωγή νέων προϊόντων όπως τα Ford Five Hundred, Freestyle και Escape Hybrid και το Land Rover Discovery/LR3». Ανάμεσα στα λανσαρίσματα που προγραμματίζονται για την υπόλοιπη χρονιά είναι τα
Ford F-Series Super Duty, GT και Mustang καθώς και τα Mercury Mariner και Montego.

ΤΟΜΕΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι φόροι, ο τομέας αυτοκινήτου της Ford σε παγκόσμιο επίπεδο ανέφερε ζημία $57 εκατομμυρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2004. Εξαιρουμένων των ειδικών κονδυλίων ύψους $140 εκατομμυρίων, τα κέρδη του τομέα αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο για το δεύτερο τρίμηνο ήταν $83 εκατομμύρια, αύξηση $80 εκατομμυρίων σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΑΜΕΡΙΚΗ
Για το δεύτερο τρίμηνο, η Β. & Ν. Αμερική ανέφεραν κέρδος προ φόρων $477 εκατομμύρια, εξαιρουμένων ειδικών κονδυλίων, αύξηση $101 εκατομμυρίων από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

FORD EUROPE & PREMIER AUTOMOTIVE GROUP (PAG)
Το δεύτερο τρίμηνο του 2004 η συνολική ζημία προ φόρων για την Ford Europe και το PAG ήταν $151 εκατομμύρια, εξαιρουμένων ειδικών κονδυλίων, συγκριτικά με μία ζημία $359 εκατομμυρίων της αντίστοιχης περιόδου του 2003, που μεταφράζεται σε βελτίωση $208 εκατομμυρίων από πέρσι.

FORD ASIA-PACIFIC, ΑΦΡΙΚΗ, MAZDA ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Το συνολικό κέρδος προ φόρων για τη Ford Asia-Pacific, Αφρική, Mazda και Δραστηριότητες με Συνεργασίες το δεύτερο τρίμηνο του 2004 ήταν $55 εκατομμύρια, συγκριτικά με τα $17 εκατομμύρια της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτίωση $38 εκατομμυρίων από πέρσι.

FORD CREDIT
Η Ford Motor Credit Company ανέφερε καθαρό εισόδημα-ρεκόρ $897 εκατομμυρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2004, αύξηση $496 εκατομμυρίων από τα $401 εκατομμύρια της προηγούμενης χρονιάς. Η αύξηση των κερδών οφείλεται στη βελτιωμένη εικόνα του τομέα των πιστώσεων, στις υψηλότερες τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και στην ευνοϊκή επίδραση των χαμηλών επιτοκίων.

HERTZ
Η Hertz ανέφερε κέρδος προ φόρων $144 εκατομμύρια για το δεύτερο τρίμηνο συγκριτικά με ένα κέρδος $57 εκατομμυρίων της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Η βελτίωση οφείλεται κυρίως στον μεγαλύτερο αριθμό ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων για επαγγελματικές και ελεύτερου χρόνου δραστηριότητες, στο υψηλότερο κέρδος από τη διάθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τις πωλήσεις εξοπλισμού και στη μείωση των δαπανών. Η αύξηση αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη χαμηλότερη τιμολόγηση στις άκρως ανταγωνιστικές αγορές ενοικίασης αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ